Piers Morgan om Meghan og Harrys intervju:

- Et skammelig svik

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i etterkant av hertugparets oppsiktsvekkende intervju med Oprah Winfrey.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag kom intervjuet mange har ventet i spenning på. Da snakket hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) ut i et lengre intervju med Oprah Winfrey (67).

Intervjuet bød på flere oppsiktsvekkende historier, og det kom blant annet frem at hertugparet giftet seg i en privat seremoni tre dager før det kongelige bryllupet i mai 2018.

Paret åpnet seg også om dramaet i kulissene da de trakk seg tilbake, spørsmål angående sønnen Archies (1) hudfarge og kjønnet til det kommende barnet sitt.

- I løpet av månedene jeg var gravid hadde vi samtalen om at han ikke kunne få tittelen, og det ble også delt bekymringer om hvor mørk huden hans kom til å være da han ble født, sa Meghan i intervjuet.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Forferdelig beskyldning

Det tok ikke lang tid før intervjuet skapte reaksjoner. Blant dem som hever øyenbrynet er BBCs kongehusekspert Jonny Dymond. Han reagerer spesielt på hertugparets påstand om at det skal ha vært bekymringer rundt hvor mørk sønnens hud kom til å være.

- Påstanden om at det skal ha vært diskusjoner på slottet om hvor mørk Meghans første baby kom til å være, er knusende. Det går mot «worst case-scenario» for slottet, skriver han i sin analyse av intervjuet.

Videre mener Dymond at hertugparet har tegnet et bilde av følelsesmessig kalde mennesker som er fortapt i en institusjon hvor man ikke bryr seg om hverandre.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Dymond påpeker imidlertid at intervjuet bare viser én side av saken, nemlig hertugparets versjon, ettersom det britiske kongehuset hittil ikke har uttalt seg om påstandene.

- Meghan har ikke fortalt hvem som sa det til Harry, men det er en forferdelig beskyldning for slottet å måtte takle, fortsetter han.

Dymond er imidlertid klar i sin sak:

- Dette var et ødeleggende intervju. Harry beskriver sin bror og far som «fanget», og Meghan avslører at hun gjentatte ganger søkte hjelp fra slottet, men ble avvist. Dette er et slag for hele institusjonen.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Ikke et fnugg av rasisme

Hittil er det ikke kommet en offisiell uttalelse fra Buckingham Palace om de ovennevnte rasismeanklagene. Mandag formiddag valgte imidlertid dronning Elizabeths tidligere pressetalsmann, Charles Anson, å uttale seg om påstandene.

Anson, som jobbet for dronningen fra 1990 til 1997, hevder overfor BBC at det ikke finnes noen rasistiske holdninger i den britiske kongefamilien.

- Jeg tror ikke det er et fnugg av rasisme å spore i kongefamilien, sa han overfor BBC, ifølge The New Daily, og la til:

- Jeg tror denne typen rasisme først og fremst er å finne i sosiale medier og blant individer.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Et skammelig svik

En som reagerer meget sterkt på hertugparets intervju er, kanskje ikke så uventet, tv-profil Piers Morgan (55). I en rekke Twitter-innlegg raser han mot hertugparet, og spesielt hertuginne Meghan.

«Harry ønsker at USA og resten av verden skal hate familien hans, monarkiet og landet hans. Jeg foreslår at alle venter på at ofrene for konas herjinger skal snakke om hennes rare beskyldninger», er blant det han skriver på Twitter.

«Dette intervjuet er et skammelig svik mot dronningen og kongefamilien. Jeg forventet dette destruktive, selvforherligende tullet fra Meghan, men at Harry lar henne få familien og monarkiet ned på kne, er skammelig», lyder det fra Morgan i et annet Twitter-innlegg.

Videre skriver Morgan at han ikke ville tro på Meghan om hun så ga ham værmeldingen.

«Er det for sent med Oscar-nominasjonene?» skriver han videre, etterfulgt av emneknaggen #Meghan.

Morgan følger videre opp med følgende:

«La oss få dette klart: Prins Harry og hans kone brukte bare to timer på å kaste bort alt dronningen står for og har jobbet så hardt for å vedlikeholde, mens de later som at de støtter henne. Og de gjorde dette mens hennes 99 år gamle ektemann Philip er alvorlig syk på sykehus. Det er foraktelig».

Forsvarer venninnen

Det er imidlertid ikke alle som deler Piers Morgans syn på hertugparets intervju. Flere stjerner slår også ring om hertugparet, blant dem tennisstjernen Serena Williams (39), som også er en god venninne av Meghan.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause når de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

«Meghan Markle, min uselviske venn, lever sitt liv og leder an med et eksempel med empati og medfølelse. Hun lærer meg hver dag hva det betyr å være edel. Hennes ord illustrerer smerten og alt det grusomme hun har opplevd», skriver hun på Twitter.

Williams skriver også at hun selv har fått kjenne på sexismen og rasismen som mediene og institusjoner bruker for å bryte ned kvinner og mennesker av farge. Hun mener at man må erkjenne sin forpliktelse til å fordømme ondsinnet, ubegrunnet sladder og tabloid journalistikk.

I BRYLLUPET: Serena Williams hilser på George Clooney under Harry og Meghans bryllup i mai 2018, flankert av Amal Clooney, ektemannen Alexis Ohanian (ytterst t.h.), Idris Elba og hans kone, Sabrina Dhowre Elba. Foto: REX/ NTB
I BRYLLUPET: Serena Williams hilser på George Clooney under Harry og Meghans bryllup i mai 2018, flankert av Amal Clooney, ektemannen Alexis Ohanian (ytterst t.h.), Idris Elba og hans kone, Sabrina Dhowre Elba. Foto: REX/ NTB Vis mer

Tennisstjernen mener videre at konsekvensene av systemisk undertrykkelse er ødeleggende, isolerende og for ofte dødelig.

«Jeg vil at Meghans datter, min datter og din datter skal leve i et samfunn som er drevet av respekt. Husk at åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, vennlighet, godhet, tro, mildhet og selvkontroll. Mot slike ting finnes det ingen lov», avslutter hun.

Talkshow-vert Andy Cohen (52) skriver på sin side:

«Helt på Sussex-siden her, og så glad for at de gjorde dette. Trenger mer informasjon om William - høres veldig ille ut. Også trenger vi en retur av det store Oprah-intervjuet».

Lyriker og aktivist Amanda Gorman (23) har også sitt å si om intervjuet.

«Meghan var kronens største mulighet for forandring, fornyelse og forsoning i en ny tid. De mishandlet ikke bare lyset hennes - de gikk glipp av det», skriver hun.

LES OGSÅ: Avslører Meghans siste ord i kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer