Prins Joachim:

- Et sjokk for hele Danmark

Prins Joachim har blitt innlagt på sykehus med blodpropp i hjernen.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer
Publisert

Danmarks prins Joachim (51) ble fredag kveld innlagt på sykehus på grunn av en blodpropp i hjernen.

Det opplyser det danske Kongehuset i en pressemelding.

Det var danske Ekstra Bladet som omtalte saken først.

Prinsen gjennomgikk en operasjon umiddelbart etter at han ble innlagt på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike fredag kveld.

- Stabil

Kongehuset opplyser at tilstanden til prinsen er stabil, og at prinsesse Marie er hos ham. Utover det har de ikke ytterligere opplysninger.

Dronning Margrethe ønsker at familien får ro fra publikum under sykehusinnleggelsen.

Dronningens yngste sønn

Prins Joachim er dronning Margrethes yngste sønn, og ett år yngre enn broren, kronprins Frederik.

I januar i fjor ble det kjent at prinsen tar med seg kona prinsesse Marie og deres to barn til Frankrike, der prins Joachim skal ta en militær utdannelse.

Prinsen er blitt invitert av den franske forsvarsministeren til å gjennomføre den prestisjetunge utdannelsen, og familien har nå bodd i Frankrike i snart ett år.

- Et sjokk

Den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen sier til Ekstra Bladet at nyheten er uventet da det ikke er noen andre i familien som har hatt blodpropp i hjernen.

- Det er tydelig at det har vært mye fordi han skulle avslutte sin utdannelse ved det franske militærakademiet, men jeg tror det kommer som et sjokk. Ikke bare for familien, men for hele Danmark, sier kongehuseksperten til avisa.

- Alvorlig

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sier at det er en alvorlig situasjon, men understreker at tilstanden til prinsen er stabil.

- Vi må håpe at det går bra, og at det er noe de har kontroll på, sier Vagle til Dagbladet.

Kongehuseksperten forteller at prins Joachim har tenkt å bo i Frankrike i noen år til med sin franske kone, og deres to felles barn. Hun sier videre at prinsen har et sterkt forhold til Frankrike.

- Han har tatt utdanning det siste året, og skal jobbe der framover. De var så vidt innom Danmark en måned da coronasituasjonen var som mest utrygg, men de dro tilbake for noen uker siden, og han har gjort seg klar for den nye jobben sin, forteller Vagle.

Prins Joachim har i flere perioder bodd i utlandet, og flyttet til Australia som 17-åring.

I 2004 ble det kjent at prinsen og hans daværende kone, grevinne Alexandra (54), skulle skilles etter ni år som mann og kone.

Det tidligere ekteparet har sønnene prins Nikolai (19) og prins Felix (16) sammen. Fire år etter skilsmissen, i 2008, giftet prinsen seg på ny, med prinsesse Marie (43) - som han har fått barna Henrik (10) og Athena (7) med.

LES OGSÅ: - Vi kommer oss gjennom dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer