Et dypt tragisk liv

«Konge-elskerinnen» var sex-skandalisert, hjemløs, psykisk syk og suicidal. Så kom skandaleboka...

SLET MED PSYKISKE PROBLEMER: I et intervju med Aftonbladet i 2006 fortalte Carl Gustafs angivelige elskerinne, popstjernen Camilla Henemark, at hun var hjemløs, hadde vurdert å ta sitt eget liv og slet med psykiske og økonomiske problemer.  Foto: Stella Pictures
SLET MED PSYKISKE PROBLEMER: I et intervju med Aftonbladet i 2006 fortalte Carl Gustafs angivelige elskerinne, popstjernen Camilla Henemark, at hun var hjemløs, hadde vurdert å ta sitt eget liv og slet med psykiske og økonomiske problemer. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Onsdag i forrige uke kunne Expressen avsløre at den 46 år gamle svenske popstjernen Camilla Henemark er en av kvinnene som angivelig skal ha vært elskerinnen til kong Carl Gustaf (64) på slutten av 90-tallet.

Henemark, som slo gjennom som artist med bandet Army of Lovers,  er den eneste kvinnen som står omtalt med navn i boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken», og ifølge forfatterne Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer skal svenskekongen og Henemark ha hatt et forhold i over ett år

De to skal ha møttes for første gang under en privat middag på Fridhemsplan i Stockholm. Senere skal 46-åringen ha blitt invitert på en middag i forbindelse med en privatfest på Östermalm.

Det var etter dette at Carl Gustaf angivelig skal ha innledet et forhold til artisten.

Camilla hadde stor suksess med bandet Army of Lovers med Alexander Bard og Jean P Barda på begynnelsen av 90-tallet. Og siden da har hun regelmessig frekventert i svenske medier, men ikke bare på grunn av musikken.

I et åpenhjertig intervju med Aftonbladet i 2006, fortalte hun at hun slet med psykiske problemer, var hjemløs og hadde vurdert å ta selvmord.

Den onde spiralen skal ha startet da hennes beste venn hang seg på den psykiatriske avdelingen ved St. Görans sykehus i 2004.

- Jeg hadde gitt henne opp. Det siste jeg sa til henne var «du gir faen i å ta livet av deg hjemme hos meg». «Jeg lover», sa hun, en time senere var hun død, sier Henemark i intervjuet:

- Da hun døde, hadde jeg ikke lyst til å leve lenger. Noen måneder etter det planla jeg mitt eget selvmord. Jeg kjøpte en enkelbillett til New Zealand, og jeg hadde sett ut klippen jeg skulle hoppe fra gjennom et bilde i en katalog.

Artisten kunne også avsløre at hun lider av PMD - premenstruell dysfori, som er en mer alvorlig form for PMS (premenstruelt syndrom). Sykdommen fører ofte til dyp depresjon, og bare tunge antidepressive medisiner hjelper.

- Når man er så dårlig lever man farlig, sier Camilla.

Det var også mot slutten av det hun kaller en «PMD-periode» at 46-åringen ble involvert i nok en skandale. Popstjernen skapte nemlig stort oppstyr, da hun kom i en krangel på en flyplass etter at hun angivelig skal ha hatt sex med en 24 år gammel mann på et charterfly mellom Goa i India og Stockholm i 2006.

Etter å ha hatt sex, skal hun deretter ha kastet opp i flyet og måtte tilslutt tas hånd om av flypersonalet.

Opplevelsen ble for mye for et eldre ektepar, som satt foran sangerinnen, og de klaget saken inn til den svenske «Allmänna reklamationsnämnden», som ga ekteparet medhold samt påla turoperatøren Fritidsresor å gi et prisavslag på 500 kroner.  

- Det var Valentine's dag. Denne gutten hadde akkurat blitt dumpet av kjæresten sin. Jeg synes synd på ham, og så begynte vi å kysse. Vi spiste opp hverandres ansikter, og holdt så tett rundt hverandre at knoklene våre ble hvite. Vi gråt og lo om hverandre, sier Henemark om det som etterhvert ble en stor sak i svenske medier.

Popstjernen har i ettertid nektet for at hun hadde sex eller kastet opp på flyet, men innrømmer at hun var provosert.

- De dagene jeg har PMD skal jeg egentlig ikke drikke alkohol. Da hadde jeg kanskje ikke vært så utrivelig.

Henemark innrømmet også at hendelsen hadde fått økonomiske konsekvenser for henne, og at hun var blitt tvunget til å selge leiligheten sin.

- Det er derfor jeg har solgt leiligheten min. Jeg holdt på å drikke meg ihjel, for ett år siden hadde jeg sosialhjelp. Jeg har brukt alle pengene mine på kjærester og venner. Jeg bor hos venner og på hotell. Hotellrom har alltid vært mitt andre hjem. Jeg lider ikke av det, sier hun.

46-åringen bor i dag i Stockholm, men har fortsatt ikke spesielt god råd. I helgen sa hun til Expressen at hun har tenkt å forlate Stockholm et par dager, for å få fri fra pressen, men at hun «ikke hadde råd til å dra til Kina», hvor Carl Gustaf har «flyktet».

- Nå har jeg ikke råd til å dra til til Kina, så jeg drar til Norrland. Jeg har enda ikke hatt tid til å lese boken som jeg fikk i ettermiddag, men jeg tar den med meg opp. Kanskje jeg leser den på flyet og så kommenterer jeg den i neste uke, sier Henemark.

Hun innrømmer imidlertid å ha vært i kontakt med de tre forfatterne bak skandaleboken.

- Jeg og tusen andre. Jeg har visst at den skulle komme ut, men jeg hadde ingen anelse om at det skulle bli et sånt sirkus. For meg er dette historie, sier hun, og avviser samtidig at hun er kilden forfatterne har brukt i kapitelet.

- Jeg behøver ingen personlig publisitet. Jeg har ikke fått en krone for denne boken, for meg er det det samme om det her kommer ut. Det er ikke jeg som har skrevet boken, sier hun.

I intervjuet fra 2006 forklarte artisten, som også har jobbet innen tv, at hun tjener pengene sine gjennom å være konferansier, delta på idrettsarrangement og på sportradioen. Popstjernen var imidlertid svært klar på hva som ville skje dersom hun en dag ikke hadde noe mer å gjøre.

- Da blir jeg kanskje kjempedeprimert og tar livet av meg. Sånn seriøst - hvem kan uttale seg om fremtiden?

Etter at skandaleboken om kongen kom ut i forrige uke, forventer hun nå å bli Sveriges mest forhatte kvinne.

- Alle synes synd på alle, men det er ingen som har tenkt på hvordan jeg har det. Jeg kommer antagelig til å bli Sveriges mest hatede kvinne, og det er kjempesynd på Silvia, det forstår jeg, sier hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 


LES OGSÅ: - Er det et skjult budskap i denne videoen?