Estelle stjal showet på mammas store dag

Den lille prinsessen sjarmerte alle med sin blå paraply.

GRATULERER: Den svenske kongefamilien var på plass for å hylle Victoria på 38-årsdagen. Foto: TT NYHETSBYRÅN
GRATULERER: Den svenske kongefamilien var på plass for å hylle Victoria på 38-årsdagen. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

SEOGHØR.NO: Tradisjonen tro ble kronprinsesse Victoria i dag hyllet av det svenske folket utenfor Solliden Slott på Øland. Den svenske kronprinsessen er umåtelig populær blant folket, og danker ut kong Carl Gustaf på alle meningsmålinger.

- Dette betyr kjempemye

Flere tusen svensker var i dag møtt fram for å synge bursdagssangen og overlevere gaver til Victoria, som fyller 38 år i dag. Og kong Carl Gustaf dro i gang kalaset med bursdagssangen «Ja må hon leva».

- Dette er en stor dag på mange måter, sa kong Carl Gustaf, og fortalte at i tillegg til datterens bursdag var han svært imponert av romsonden fra NASA som er sendt til Pluto for å ta bilder i det ytre rom - og bildene er som kjent ventet tilbake til jorden i dag.

- Tusen takk, og velkommen hit til Solliden på denne dagen, og heldigvis har vi opphold. I morges var det veldig mye regn. Jeg er utrolig glad for å se dere alle. Det betyr kjempemye, sa Victoria til de frammøtte.

Tidligere i dag ble Victoria feiret av de nærmeste med jordbærkake, som er en fast tradisjon på Victoriadagen.

MED PARAPLY: Lille Estelle hadde med seg paraply. Foto: TT NYHETSBYRÅN
MED PARAPLY: Lille Estelle hadde med seg paraply. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Estelle sjarmerte alle

I tillegg til kong Carl Gustaf og dronning Silvia var også ektemannen prins Daniel og lille prinsesse Estelle på plass for å hylle Victoria.

Og selv om det var Victorias store dag var det Estelle som stjal showet. Victorias datter sjarmerte alle, og fotografenes linser var selvsagt rettet mot den lille sjarmøren, som hadde med seg en liten paraply.

UTROLIG SØT: Lille Estelle ble feiringens midtpunkt. Foto: TT NYHETSBYRÅN
UTROLIG SØT: Lille Estelle ble feiringens midtpunkt. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Estelle storkoste seg og byttet på å holde i mamma, pappa og bestemors hånd. Estelle ble også med rundt for å ta imot gaver, og den lille sjarmøren vinket og smilte til alle frammøtte.

Kronprinsesse Victoria har startet på runden for å hilse på folket.

- Noen ganger kan det ta to timer, noen ganger opptil tre timer, fortalte Expressens hoffexpert Johan T. Lindwall i Expressens livesending fra Victoriadagen.

STORT OPPMØTE: Flere hundre svensker har i dag ventet i flere timer på å få et glimt av kronprinsesse Victoria utenfor Solliden Slott. Foto: TT NYHETSBYRÅN
STORT OPPMØTE: Flere hundre svensker har i dag ventet i flere timer på å få et glimt av kronprinsesse Victoria utenfor Solliden Slott. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Senere i dag er også resten av kongefamilien på plass når dagen feires med et stort utendørsarrangement på Borgholm Idrettsplass. Mark Levengood er programleder for showet, som sendes i kveld på SVT1 klokken 21.

For femte gang skal Carola underholde på Victorias bursdag. Hun er kronprinsessens største idol, og sang på 18-årsdagen, 25-årsdagen, 30-årsdagen og 34-årsdagen. Og i kveld blir det nok en reprise for Victoria, som simpelthen ikke kan få nok av den svenske Grand Prix-stjernen.

STOR STEMNING: Mange svensker hadde trosset det dårlige været for å hylle sin kronprinsesse på hennes fødselsdag. Foto: TT NYHETSBYRÅN
STOR STEMNING: Mange svensker hadde trosset det dårlige været for å hylle sin kronprinsesse på hennes fødselsdag. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

LES OGSÅ: Her er Mette-Marits hemmelige instagramkonto