SJARMØR PÅ BALKONGEN: Prinsesse Estelle er tilbake der hun debuterte for to år siden, sammen med mamma Victoria og pappa Daniel og bestemor Silvia.  Foto: All over press
SJARMØR PÅ BALKONGEN: Prinsesse Estelle er tilbake der hun debuterte for to år siden, sammen med mamma Victoria og pappa Daniel og bestemor Silvia. Foto: All over pressVis mer

Estelle overskygget kongen

- Som vanlig ble det prinsesse Estelle som stjal hele showet.

SEOGHØR.NO: Svenskekongen feirer i dag sin 68-årsdag med pomp og prakt ved Stockholms slott.

Solen skinner og flere hundre innbyggere og turister har tatt oppstilling for å få et glimt av jubilanten. Utenfor spilles det hornmusikk av Marinens orkester samt Garden, og vaktstyrken har i tillegg en oppvisning i anledning dagen. Det vil også bli anledning for innbyggerne å skrive sine gratulasjoner inn i en bok på Slottet.

Saken fortsetter under bildene:

STRAM KAR: Kong Carl Gustaf i uniform. Foto: All over press / Mattias Hellstr
STRAM KAR: Kong Carl Gustaf i uniform. Foto: All over press / Mattias Hellstr Vis mer

SEXY PRINS: Prins Cal Philip har flere ganger blitt kåret til Europas kjekkeste prins. Foto: All over press / Mattias Hellstr
SEXY PRINS: Prins Cal Philip har flere ganger blitt kåret til Europas kjekkeste prins. Foto: All over press / Mattias Hellstr Vis mer

Vinket til hester og hørte på svisker

Prinsesse Estelle kom ut på balkongen i borggården på mamma kronprinsesse Victorias arm, og hun vinket til rytterkorpset som passerte under. Også prins Daniel og dronning Silvia sto sammen med Estelle og Victoria.

Prinsesse Estelle sjarmerte alle, og var kledd i en vakker liten kåpe med en stor sløyfe på hodet. Dronning Silvia var kledd i rødt, mens Victoria hadde valgt en blå- og hvitstripete kreasjon. Prins Daniel, som forøvrig er svært populær i Sverige var kledd i mørk dress med et blått slips.

Victoria og Daniel måtte flere ganger snakke til prinsessen, for det var vanskelig å holde den lille krabaten rolig under den lange seremonien i den ytre borggården. Likevel klappet hun takten og vinket til fotografene, og bilder av den lille søte yndlingen vil nok garantert pryde svenske avisers forsider i morgen.

- Som vanlig ble det prinsesse Estelle som stjal hele showet. Hun sto på balkongen sammen med foreldrene og dronning Silvia, og alles øyne var rettet mot henne, forteller hoffreporter i Expressen, Johan T. Lindwall, som er på i den ytre borggården under feiringen.

Kong Carl Gustaf mottok også en rekke blomster og gaver fra små pike- og guttebarn. Til musikken fra operasviskene «Nessun Dorma» og «O Sole Mio» fikk Carl Gustaf overlevert tulipaner og roser i alle regnbuens farger, svenske flagg, kort og kosedyr, og han tok seg god tid til å takke alle barna.

Etter gaveoverleveringen sluttet han seg sammen med prins Carl Philip til resten av familien på balkongen. I tillegg ble selvsagt den svenske nasjonalsangen «Du gamla, du fria» sunget for Carl Gustaf.

Første hilsen kom fra USA

I natt gratulerte prinsesse Madeleine, ektemannen Chris O'Neill og hennes datter prinsesse Leonore bestefar kong Carl Gustaf på dagen via Madeleines Facebookside.

For to år sidendebuterte Estelle på Slottsbalkongen i anledning bestefars 66-årsdag. De søte bildene fra seansen gikk verden rundt.

Opptredenen var ikke planlagt, for etter at familien hadde samlet seg for å vinke til folket, forsvant plutselig Victoria og Daniel inn igjen. Det var imidlertid ingen bleie som skulle skiftes eller munn som skulle mettes, for like etterpå kom nemlig de stolte foreldrene bærende ut med hele Sveriges hjerteknuser, som en overraskelse til både bursdagskongen og hans folk.

FØRSTE OPPTREDEN: Prinsesse Estelles første opptreden på bestefars bursdag for to år siden.  Foto: All Over Press
FØRSTE OPPTREDEN: Prinsesse Estelles første opptreden på bestefars bursdag for to år siden. Foto: All Over Press Vis mer
FRA BELGIA: Kong Philippe og hans Mathilde besøkte svenskekongen i går. Foto: Foto: All over press / Mattias H
FRA BELGIA: Kong Philippe og hans Mathilde besøkte svenskekongen i går. Foto: Foto: All over press / Mattias H Vis mer

Borggården eksploderte i vill jubel. Svenskekongen smilte fra øre til øre, og var åpenbart svært fornøyd med å dele oppmerksomheten med Estelle.I går hadde kong Carl Gustaf storfint besøk, ettersom Belgias nye konge Philippe og hans dronning Mathilde var på et kort statsbesøk. Kongeparet dro videre til Oslo i går kveld, men de gratulerte nok garantert kong Carl Gustaf med dagen på forhånd. Under kan du se et bilde fra møtet i Stockholm.Den 8 juni er det prinsesse Leonore som skal hylles, for da døpes hun i Drottningholms slottskirke - i samme dåpskjole som prinsesse Estelle bar i sin barnedåp. Da kommer Chris og Madeleine fra USA. Selvsagt vil også hennes eksentriske bestemor Eva Maria O`Neill være på plass sammen med den svenske kongefamilien.

LES OGSÅ: Se det historiske bildet