NYTT PAR: Erling Lorentzen hadde med seg sin nye kjæreste, Ebba Løvenskiold til familiemiddag på Skaugum tidligere i januar. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
NYTT PAR: Erling Lorentzen hadde med seg sin nye kjæreste, Ebba Løvenskiold til familiemiddag på Skaugum tidligere i januar. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

Erling Lorentzen kom på kongefest med ny kjæreste

Hele kongefamilien har tatt imot Erling Lorentzens 25 år yngre kjæreste med åpne armer.

SEOGHØR.NO: Under fotograferingen før familiemiddagen på Skaugum tidligere  i januar, var det ett par som holdt hverandre i hendene: Erling Lorentzen (92) og hans kjæreste Ebba Løvenskiold (67)!

Romansen var en nyhet for alle andre enn kongefamilien selv og parets venner. Se og Hør er kjent med at duoen har vært et par i ett års tid allerede.

Til tross for at Erling Lorentzen fyller 93 år i slutten av januar, holder forretningsmannen et imponerende arbeidstempo. Selv etter prinsesse Ragnhilds bortgang i september 2012, har han jobbet sent og tidlig.

Møttes tilfeldig

Lorentzen har særlig vært involvert i humanitære prosjekter i Afrika og Sør-Amerika, men også her hjemme har han bidratt generøst. Det var som styremedlem i Gunnar Sønstebys Minnefond at han tilfeldig møtte Ebba Løvenskiold første gang.

Hennes svigersønn Andreas Holmen er daglig leder i fondet.

– Vi i venneflokken har snakket mye om livets tilfeldigheter. Det var sjefen for den kongelige eskorte i etterkrigsmånedene 1945, Gunnar «Kjakan» Sønsteby, som ga Erling i oppgave å lære prinsesse Ragnhild å seile.

HÅND I HÅND: Erling Lorentzen (92) og hans nye kjæreste, Ebba Løvenskiold (67) fotografert sammen med kongefamilien på Skaugum i januar. Foto: NTB scanpix
HÅND I HÅND: Erling Lorentzen (92) og hans nye kjæreste, Ebba Løvenskiold (67) fotografert sammen med kongefamilien på Skaugum i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjærlighet oppsto, og bestevennen Gunnar var forlover da paret giftet seg åtte år senere.

– At Kjakans minnefond nå «bidro» til at Erling på nytt fant en ny livsledsager, synes vi alle er veldig koselig, sier en nær bekjent til Se og Hør.

En trygg hånd

Ebba Løvenskiold var tidligere gift med Tom Erik Klaveness, og de har to døtre sammen. Nære venner beskriver henne som «svært søt og behagelig».

- Selv om Ebba har vokst opp under solide kår, har hun alltid foretrukket diskresjon. Hun er ikke glad i mye oppmerksomhet rundt sin person. Derfor tror jeg det ble litt overveldende for henne å møte alle de kongelige på Skaugum.

– Da var det trygt å holde Erlings hånd! kommenterer en familievenn – som understreker at paret ikke har levd i skjul med sin kjærlighet.

GIFT I 59 ÅR: Prinsesse Ragnhild giftet seg borgerlig med Erling Lorentzen i Asker kirke i 1953 (bildet under). Kort tid senere bosatte de seg i Brasil. Prinsesse Ragnhild døde i Rio høsten 2012. Bildet over er fra 2004. Foto: Se og Hør, Tor Kvello
GIFT I 59 ÅR: Prinsesse Ragnhild giftet seg borgerlig med Erling Lorentzen i Asker kirke i 1953 (bildet under). Kort tid senere bosatte de seg i Brasil. Prinsesse Ragnhild døde i Rio høsten 2012. Bildet over er fra 2004. Foto: Se og Hør, Tor Kvello Vis mer

Lykkelig

– Det er koselig å se hvor lykkelige Ebba og Erling er sammen. Aldersforskjellen på 25 år tenker ingen på. Familiene på begge sider er informert for lengst, og alle er begeistret. Ebba er årsaken til at Erling i 2016 planlegger å tilbringe mye tid i Norge, sier en person med nær kjennskap til paret.

Se og Hør er kjent med at Slottet lenge har vært innforstått med at Lorentzen ønsket å komme med sin kjæreste til de offisielle feiringene i helgene.

Kongeparet har i alle år hatt et svært nært forhold til den suksessrike svogeren, og ikke minst har Sonja elsket deres mange seilturer sammen.

Størst av alt er kjærligheten

Lars O. Gulbrandsen (48) – som skrev bestselgerbiografien «Prinsesse Ragnhild: Mitt liv som kongsdatter» i 1994 – gleder seg over helgens nyhet:

– Prinsesse Ragnhilds siste ønske til Erling var at han skulle trekke seg tilbake, og nyte pensjonisttilværelsen mer.

– Er det oppsiktsvekkende at kongeparet også inviterer kjæresten hans, når forholdet er såpass ferskt? Ville det skjedd i kong Olavs tid?

– Alle konger må forme sin tid. Kong Olav var en strålende monark, akkurat som kong Harald har evnet å lytte til samtiden og forme sin rolle så eksemplarisk. Og uansett tid: Størst av alt er kjærligheten, understreker Lars O. Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Kongeparet så barnebarna i aksjon