Er hun kongehusets redning?

Prinsesse Leonor læres opp til å bli den perfekte dronning.

SPANIAS FREMTIDIGE DRONNING: I Spania har mannlige tronarvinger fortrinnsrett, men om ikke prinsesse Leonor får en bror, vil hun bli landets dronning, etter pappa kronprins Felipe. Foto: All Over Press
SPANIAS FREMTIDIGE DRONNING: I Spania har mannlige tronarvinger fortrinnsrett, men om ikke prinsesse Leonor får en bror, vil hun bli landets dronning, etter pappa kronprins Felipe. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kong Juan Carlos popularitet i Spania har nådd sitt lavmål etter alle skandalene de siste to årene.

I en meningsmåling gjort for avisen El Pais gir 53 prosent utrykkk for misnøye med landets konge. Dette er den laveste oppslutningen noen sinne for monarken, og nå spør alle seg hvor lang levetid monarkiet faktisk har i det kriserammede Spania.

Imens læres kongens barnebarn, prinsesse Lenor (7), opp til å bli den perfekte dronning. Hennes foreldre, kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia, gjør hva de kan for at hun skal være godt forbredt på å takle sine fremtidige oppgaver og utfordringer. 

Den vakre sjuåringen med de blonde lokkene og de blå øyene, er tross sin unge alder i gang med å studere flere språk. Ifølge Hello Magazine går hun to ganger i uken for å lære seg mandarin - verdens mest utbredte språk. Hun kan viss nok allerede både synge på manadarin og navnet på alle kroppsdelene.

Sammen med sin fem år gamle lillesøster, Sofia, øver Leonor også på engelsk sammen med både bestemor og sin engelsktalende barnepike. Og med så god språkforståelse er det forventet at prinsessen en dag vil studere utenlands akkurat som sin far. Felipe gikk i sin tid på Lakefield College School i Canada.

Den utadvente jenta går også på ballett, hvor hun lærer seg kroppsbeherskelse og eleganse. Hun har også lært seg å stå på ski. Både mamma Letizia og pappa Felipe elsker skilivet, og har tatt med seg døtrene i de spanske fjellene fra de var helt små.
 
Hello Magazine skriver også at Leonor lærer om verden rundt henne og viktigheten av å være miljøvennlig. Ved juletider dekorerte den unge kongelige treet med resirkulerte dekorasjoner og hun liker også å hjelpe med skolens grønnsakshage.

Som arving til en kataolsk trone går prinsessen selvsagt på katolsk skole. Her forberedes allerede hennes
første hellige nattverden - og foreldrene skal bestemme hvor vidt hun skal ta det under en privat gudstjeneste eller om det blir utført på skolen.

I tillegg har Leonor, akkurat som norske prinsesse Ingrid Alexandra, vært med foreldrene på jobb i mange år allerede. Dette er den beste måten å lære seg livet som kongelig på. Ingen er jo bedre læremestere enn nettopp foreldrene som har levd med disse oppgavene i mange år. 

Les også: Hun blir verdens yngste kronprinsesse
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer