Er dette tidenes styggeste kongefrimerker?

Kong Harald og dronning Sonja er blant monarkene som får gjennomgå av afrikansk postvesen. Se de utrolige frimerkene og døm selv.

MONARKENE: Slik ser frimerkene fra Gambia ut. De er ment som en hyllest til europeiske kongehus, men bør vel bli betraktet som en kollektiv majestetsfornærmelse.
MONARKENE: Slik ser frimerkene fra Gambia ut. De er ment som en hyllest til europeiske kongehus, men bør vel bli betraktet som en kollektiv majestetsfornærmelse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se alle frimerkene i bildekarusellen nederst i saken!

SEOGHØR.NO: Det afrikanske landet Gambia ga for noen år siden ut denne serien med frimerker, under tittelen Europas levende kongehus. Men det er absolutt lov til å spørre om tegneren har gjort en god jobb.

Serien på seks frimerker viser kongeparene i Norge, Sverige, Belgia, Spania, samt regjerende dronninger i Danmark og Nederland. Men å si at portrettene ligner de nevnte statsoverhodene, vil trolig bli betraktet som en majestetsfornærmelse.

Norske frimerkesamlere har for lengst erklært portrettene av vårt eget kongepar som noe av det minst vellykkede som er utgitt på frimerker.

Hva danskene mener om portrett-tegningen, som angivelig skal forestille Dronning Margrethe, er ikke kjent, men det er uansett ikke særlig flatterende for den populære monarken.

Se alle frimerkene i bildekarusellen nedenfor og døm selv!


LES OGSÅ: Nå blir de foreldre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer