- Er det noen som har penger?

Kronprinsparet rømte fra regnet - tok seg en bolle!

SEOGHØR.NO: Onsdag ettermiddag kom kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit til Moskenes i Lofoten.

Etter måneder med strålende solskinn i området, hadde lofotværingene våget seg på et utendørs program. Dessverre slo det til med både regn og vind, og på et tidspunkt måtte deler av programmet droppes.

Stemningen ble ikke dårlig av den grunn.

Da Mette-Marit kjente duften av ferske kanelboller, tok hun impulsivt med seg ektemannen inn på det lokale bakeriet på Å. Hun hadde imidlertid ikke penger med seg, men ektemannen reddet situasjonen.

Haakon hadde dog heller ikke kontanter, men fikk lurt til seg en 200-lapp i hånden fra en i staben. Dermed kunne han sørge for brød, kanelboller og kaffe til både seg selv og kona.

Han spurte også høflig fylkesmannen om hun ville ha:

- Hvis kronprinsen spanderer, kan jeg jo ikke si nei, svarte Hill-Martha Solberg til stor latter fra alle rundt.

BOR TIL SJØS: Kronprinsparet bor på Kongeskipet under fylkesbesøket i Nordland.  Foto: Stella Pictures
BOR TIL SJØS: Kronprinsparet bor på Kongeskipet under fylkesbesøket i Nordland. Foto: Stella Pictures Vis mer

Stemningen i det lille bakeriet var svært god, og den spanske bakeren Ildffonso Arena var nok veldig fornøyd med sine kongelige gjester. Salget gikk nemlig til værs, da både kronprinsparets stab og hele pressekorpset også lot seg friste av baksten.

Og med litt hvetebakst innabords, fikk kronprinsparet energi til å ta fatt på resten av programmet. De gjennomførte til og med en sykkeltur i øs, pøsende regn!

Senere i kveld inviterer Haakon og Mette-Marit lokale gjester til mottakelse på kongeskipet - og i morgen avsluttes fylkesturen i Vestvågøy kommune.

LES OGSÅ: - Mette-Marit var litt skummel