Märtha Louise:

Endte på nest sisteplass

Travkuskdebuten til prinsesse Märtha Louise gikk ikke akkurat som forventet.

INGEN DÅRLIG TAPER: Selv om ikke travkuskdebuten gikk som planlagt ble ikke det noe nederlag for prinsesse Märtha Louise. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
INGEN DÅRLIG TAPER: Selv om ikke travkuskdebuten gikk som planlagt ble ikke det noe nederlag for prinsesse Märtha Louise. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Lørdag debuterte prinsesse Märtha Louise (46) i sitt aller første veddeløp som travkusk på Bjerke travbane.

Selv om det nødvendigvis ikke gikk veien for Märtha, som havnet på en nest siswte plass, smilte likevel prinsessen fra øre til øre da hun møtte opp til en pressekonferanse like etter på.

- Det var kjempegøy. Jeg følte jeg klarte meg ganske bra taktisk, men hesten hadde ikke noe å gå med på slutten. Man må aldri skylde på hesten. Det er et samarbeid, sa prinsesse Märtha Louise.

Norgeseliten

At debuten kanskje ikke gikk helt som Märtha hadde planlagt, er neppe ikke noe nederlag med tanke på de hun konkurrerte mot.

På travbanen på Bjerke lørdag ettermiddag stilte nemlig Norges fremste travere til start, deriblant Øyvind Grøstad, Hans Christian Holm og Eirik Høitomt.

LÅ AN TIL SEIER: Kick Off Classic og Märtha lå plassert som nummer to før oppløpet, men ble forbikjørt da det hele skulle avgjøres. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LÅ AN TIL SEIER: Kick Off Classic og Märtha lå plassert som nummer to før oppløpet, men ble forbikjørt da det hele skulle avgjøres. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hesten som Märtha konkurrerte med er varmblodshesten Kick Off Classic, som har kjørt inn nesten 500 000 kroner, og vunnet åtte løp hittil i karrieren, ifølge NTB.

Kick Off Classic og Märtha lå plassert som nummer to før oppløpet, men ble forbikjørt da det hele skulle avgjøres.

Mersmak

For å kunne delta som travkusk er man nødt til å ha lisenspapirer. For to uker siden fikk prinsessen en midlertidig lisens slik at hun kunne delta på lørdagens løp.

ERFAREN RYTTER: Prinsesse Märtha Louise har drevet med hest i mange år. Likevel er det å være travkusk relativt nytt for henne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ERFAREN RYTTER: Prinsesse Märtha Louise har drevet med hest i mange år. Likevel er det å være travkusk relativt nytt for henne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Om hun vil kjøre flere, så må hun gjennomgå vårt ordinære lisenskurs. Det er mer omfattende, sa generalsekretær Svein Morten Buer i Det Norske Travselskap til Equus Media nylig til NTB.

Da Se og Hør møtte Märtha etter løpet kunne hun fortelle at det fristet til gjentakelse.

Blir dette ditt siste løp?

- Det vet jeg ikke, vi får se, kunne prinsessen fortelle.

Kjørt travkusk før

Selv om løpet på Bjerke travbane omtales som prinsessens debutløp, er likevel ikke rollen som travkusk helt ukjent for henne.

Tidligere i sommer var det duket for det årlige veddeløpet, oppkalt etter prinsesse Märtha Louise selv, på travbanen på Biri der prinsessen overrasket stort.

Løpet, som prinsessen fikk i konfirmasjonsgave, har vært arrangert siden 1985, men i sommer var første gang prinsessen var til stede. I utgangspunktet for å dele ut to priser, men prinsessen overrasket mange da hun satte seg bak hesten selv.

PÅ HESTERYGGEN: Märtha Louise har tidligere drevet med konkurranseridning på høyt nivå. De siste åra har prinsessen tatt opp sin tidligere hobby og i 2016 var hun tilbake på Oslo Horse Show. Samtidig la Ari Behn ut en video der han åpenbart "finner seg selv" på en hesterygg i Sør-Spania. Video: Don Alfonso / Oslo Horse Show Vis mer

Märtha takket nemlig ja til å delta i ponniløpet med sin kompanjong i firmaet Hest 360, Geir Kamsvåg.

Tapte da også

- Jeg har vært litt nervøs det siste døgnet. Da dette ble bestemt i mars tenkte jeg at det var lenge til. Siste døgnet har det kriblet litt, fortalte Märtha om kuskedebuten til Se og Hør den gang.

For å vite hva hun gikk til, hadde prinsessen gjort noen forberedelser.

- Vi har forberedt oss med et ponniløp på Sørlandet travpark, også har vi mentalt prøvd å motivere oss til å stille opp, fortalte Kamsvåg til Se og Hør.

- Jeg kjørte en gang, varmblods, på Jarlsberg for noen uker siden. Det er den eneste gangen jeg har kjørt før. Det gikk styggfort så jeg har vært nervøs for at det skulle gå så fort i dag. Men det gjorde det ikke, så jeg fikk konsentrert meg, la Märtha til.

Til tross for prinsessens lange erfaring som rytter gikk det likevel ikke veien den gang heller. Hun tapte for Kamsvåg, men kom smilende ut av det.

LES OGSÅ: Slik beskyttet prins Harry Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer