Prins Joachim:

- Endret mitt syn på livet

Danske prins Joachim ble rammet av blodpropp i hjernen i juli.

ALVORLIG SYK: Prins Joachim ble i fjor hastet til sykehus. Et halvt år senere snakker han ut om situasjonen. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB
ALVORLIG SYK: Prins Joachim ble i fjor hastet til sykehus. Et halvt år senere snakker han ut om situasjonen. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juli kom nyheten om at danske prins Joachim (52) hadde blitt hastet til universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike med blodpropp i hjernen.

Prinsen ble operert og kom fra hendelsen uten varige men. Hans kone prinsesse Marie (45) har imidlertid vært åpen om at det slettes ikke var en hyggelig hendelse å stå i.

- Jeg visste med en gang at det var noe alvorlig galt med hjernen hans. Jeg kunne se ansiktslammelse. Det var veldig, veldig forferdelig. Det er bilder jeg for alltid vil ha i hodet, sa prinsessa til det danske bladet Hjernesagen i høst.

I et nytt intervju takker prinsen kona for at han i dag er i livet.

- Skal leve i nuet

Prinseparet har stilt opp i et langt intervju med danske Berglingske, for å prate om både arbeidssituasjonen, korona og familiehverdagen. De snakker også om blodproppen som i fjor sommer rammet prinsen.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Prins Joachim gir blant annet en oppdatering på hvordan han har det nå, et halvt år etter at han ble hastet til sykehus.

- Jeg har det bra. Jeg har kommet meg helt over det. Jeg var helt utrolig heldig og har vært det hele veien. Det kan jeg takke deg for, sier prinsen og sikter til kona.

- Jeg hadde ikke sittet her hvis det ikke var for min kone. Du var den første som hjalp meg. Det var ikke et vendepunkt i livet mitt, men det var et utropstegn, forteller prins Joachim videre.

Endret livet hennes

Selv om prinsen har kommet seg videre, er han ikke i tvil om hvor alvorlig hendelsen var - og at den også var skremmende for alle rundt ham.

Det er prinsesse Marie enig i. Hun var aldri i tvil om at hun måtte handle raskt, da hun så ektemannen bli syk. Prinsessen forteller at hendelsen enda hjemsøker tankene hennes.

- Det har endret mitt syn på livet. Hendelsen har påvirket meg veldig, kanskje mer enn den har påvirket mannen min. Jeg har alltid visst at livet var skjørt, men jeg trodde aldri det kunne innhente meg slik, sier hun.

Hun var så bekymret at hun begynte å tenke på om hun måtte oppdra barna alene.

- Bare tanken på at han verken ville være i stand til å bruke hjernen sin og fortelle oss alle mulige ting eller være i stand til å komme seg rundt fysisk, var tøff, sier hun.

Jobber og bor i Frankrike

Prins Joachim og prinsesse Marie har siden høsten 2019 bodd i Frankrike. Prinsen jobber for tiden som forsvarsattaché, mens prinsessen jobber ved den danske ambassaden i den franske hovedstaden, som «spesiell kulturrepresentant».

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Prins Joachims stilling varer i tre år. Etter det har paret uttalt at de er åpne for forandring, uten at de har spesifisert om de flytter hjem til Danmark igjen eller ikke.

Prinsefamiliens flytting til Frankrike skapte oppstandelse hjemme i Danmark, da det ble kjent at prinsen fortsatt skulle motta sin kongelige apanasje.

Prinsefamilien mottar imidlertid ikke lønn for sitt arbeid i Frankrike, i og med at de allerede årlig mottar 3,8 millioner danske kroner fra hjemlandet, ifølge danske B.T.

LES OGSÅ: - Forelsket under innspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer