Prinsesse Märtha Louise:

Endret Instagram-innlegg etter personnummer-tabbe

Prinsessen med Instagram-glipp.

GIKK PÅ EN SMELL: Prinsesse Märtha Louise delte litt for mye med sine følgere på Instagram onsdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
GIKK PÅ EN SMELL: Prinsesse Märtha Louise delte litt for mye med sine følgere på Instagram onsdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren er godt i gang, og svært mange bruker sommermånedene til å dyrke sine favorittaktiviteter - og det gjelder ikke minst også de kongelige. Prinsesse Märtha Louise (47) er som kjent svært opptatt av ridning, og går for å være en ivrig og aktiv rytter.

På sin Instagram-profil deler prinsessen titt og ofte bilder av seg selv på hesteryggen - og gir dermed den rojale fansen også et lite innblikk i sitt eget privatliv.

Onsdag ettermiddag la prinsesse Märtha Louise ut nok et bilde - hvor hun byr på en artig avsløring om seg selv.

Prinsessen skriver nemlig at hun kan kjøre lastebil - og at hun har sertifikat både på lastebil, traktor og buss, for å nevne noe. Det bruker hun til hestetransport, og i innlegget skriver 47-åringen at førerkortet på lastebil kommer godt med når hun skal frakte hestene fra et sted til et annet.

- Noen ukjente fakta om meg: jeg kan kjøre lastebil. Jeg vet at det ikke er særlig prinsesseaktig, men det er noen få ting jeg gjør som ikke forventes av meg, for å være ærlig. Jeg gjør bare ting jeg liker å gjøre, og hvem bestemmer hva som er prinsesseaktig og ikke, uansett, er blant det prinsessen skriver i innlegget.

Problemet var bare at prinsessen delte litt for mye da hun la ut innlegget på Instagram til sine 126 000 følgere onsdag ettermiddag. Et av bildene i innlegget viste nemlig prinsessens sertifikat - der hele personnummeret hennes var synlig.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

- Ikke legg ut personnummeret ditt på Instagram

Dette var det flere som påpekte i kommentarfeltet under bildet.

Etter en liten stund oppdaterte Märtha Louise bildeserien som besto av to bilder og en video, hvor hun erstattet bildet av sertifikatet med et hvor personnummeret ikke lenger var synlig.

Prinsessen redigerte også bildeteksten under innlegget, hvor hun la til denne teksten:

«PS: Ikke legg ut personnummeret ditt på Instagram, etterfulgt av #personnummerflause».

Personnumre regnes ikke for å være sensitive personopplysninger, men det er likevel ikke å anbefalt å dele med andre, da det blant annet kan brukes til å skaffe seg kredittkort - selv om man da også vil trenge andre tilleggsopplysninger.

Prinsessens private opplysninger lå altså ute på bildedelingsplattformen Instagram bare en kort stund - men det var lang nok tid til at mange fanget det opp og reagerte. Feilen ble raskt rettet opp i - i det som opprinnelig bare skulle være et morsomt innlegg om at prinsessen har sertifikat på lastebil - noe mange kanskje ikke hadde forestilt seg.

Da dronningen onsdag denne uken var til stede under Festspillene i Bergen, var det mange som hadde store forhåpninger om at hun ville dele noen ord om datterens kjæreste. Men dronningen ønsket ikke å uttale seg til pressen. Vis mer

Videre i innlegget skriver Märtha Louise at det er en naturlig del av livet hennes å ha mulighet til å kjøre med hestene sine hvor som helst.

- Fordi jeg har drevet med hest i nesten 40 år nå, er det en naturlig del av hverdagen min å kunne frakte dem rundt. Faktisk så elsker jeg å kjøre lastebilen min. Spesielt når barna mine er med og det føles som vi skal på et eventyr sammen, står det innlegget som i løpet av få timer har fått over 3000 likerklikk.

ORDKNAPP: Kronprins Haakon ønsket ikke å svare på spørsmål om sin søster Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Durek Verrett tirsdag. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

I innlegget har prinsessen også lastet opp en video hvor hun rir på en hest i naturskjønne, grønne omgivelser. Prinsessen har filmet selv og mot slutten av snutten snur hun kameraet mot seg selv og sier:

- Freedom!

LES OGSÅ: - Han får ikke lov til å omgås datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer