Prinsesse Sofia:

Endelig viser hun frem babymagen

- Jeg har en sterk følelse av at det er en jente.

BABY PÅ VEI: Prinsesse Sofia viser nå frem sin voksende mage etter at graviditeten ble avslørt før jul. Her er hun avbildet med ektemannen prins Carl Philip i Sverige i oktober i fjor. Foto: Fredrik Sandberg/TT News Agency via AP/NTB
BABY PÅ VEI: Prinsesse Sofia viser nå frem sin voksende mage etter at graviditeten ble avslørt før jul. Her er hun avbildet med ektemannen prins Carl Philip i Sverige i oktober i fjor. Foto: Fredrik Sandberg/TT News Agency via AP/NTB Vis mer
Publisert

I desember kom den hyggelige nyheten om at prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36) skal bli foreldre igjen.

- Vi er glade og forventningsfulle, og ser frem til å ønske vårt tredje barn velkommen - et søsken til prins Alexander og prins Gabriel. Et nytt lite medlem i vår familie, avslørte ekteparet i en pressemelding fra det svenske kongehuset den 11. desember.

Fra før har duoen altså sønnene prins Alexander (4) og prins Gabriel (3).

Fikk påvist corona

Prinsessens termin er i månedsskiftet mars-april, og fødselen begynner dermed å nærme seg med stormskritt.

Torsdag deler det svenske prinseparet et bilde av Sofia på Instagram hvor hun endelig viser frem babymagen.

Bildet er tatt i forbindelse med et besøk på Sophiahemmets Mandometerklinik. Dette er en poliklinisk døgnomsorgsklinikk hvor personer med spiseforstyrrelser blir behandlet, skriver prinsessen i innlegget.

Der snakket hun med pasienter som delte historiene sine, og prinsesse Sofia sier at hun har vært spesielt interessert i å få vite hvordan de har det i en tid hvor besøksforbud og isolering kan ha en effekt på behandlingsprosessen.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

Den gravide prinsessen har tatt sine forholdsregler og beskyttet seg med både munnbind og ansiktsskjerm i møtet med pasientene. Og det med god grunn. Den 25. november i fjor testet nemlig både Sofia og Carl Philip positivt for covid-19.

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», het det i pressemeldingen da nyheten ble kjent.

«Jeg har vært redd for deg»

En knapp uke senere avslørte det svenske kongehuset at ekteparet skulle bli foreldre for tredje gang. Prinsesse Sofia har dermed vært syk under svangerskapet.

Heldigvis påvirket ikke smitten Sofias graviditet, fastslo hoffet etter at prinsessen ble erklært frisk, skriver Svensk Damtidning.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslørte Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Den vordende moren har ikke vært mye å se under svangerskapet, så mange ble nok glade da hun torsdag viste seg igjen - sammen med den voksende babymagen.

Innlegget har i skrivende stund fått nærmere 10 000 likerklikk, og flere har også delt sin begeistring i kommentarfeltet.

- Fine prinsesse Sofia. Jeg har vært redd for deg, deler en bruker, etterfulgt av tre røde hjerter.

- Åh for en fin babymage, skryter en annen.

- Jeg har en sterk følelse av at det er en jente, mener enda en.

- Imponerende arbeid og engasjement du har. Fin er du også, hylles det.

LES OGSÅ: Kong Harald sykemeldt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer