Kate Middleton og Prince William:

Endelig tilbake på jobb

Hertugen og hertuginnen av Cambridge gikk sammen for å fremheve en av Kates viktigste saker.

UTFLUKT: Hertugen og hertuginnen var denne uken på sin første utflukt sammen i 2022. Foto: Pa Photos / Dominic Lipinski / NTB
UTFLUKT: Hertugen og hertuginnen var denne uken på sin første utflukt sammen i 2022. Foto: Pa Photos / Dominic Lipinski / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som hertugen og hertuginnen av Cambridge følger det en rekke kongelige plikter. På deres første felles utflukt på nyåret, kastet hertuginne Kate (40) og prins William (39) lys over en viktig barnesak.

Paret dro til Foundling Museum i London, som forteller historien om Foundling Hospital fra 1700-tallet - Storbritannias første veldedighetsorganisasjon for barn.

- Paret besøkte et museum som viste hvordan foreldreløse barn ble tatt hånd om tidligere, noe som garantert var en sterk opplevelse for trebarnsmoren, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Gjennom ti år som gift har de, i tillegg til sine kongelige plikter, rukket å få tre barn. Prins George (8), prinsesse Charlotte (6) og prins Louis (3).

STORFAMILIE: Her er hertuginne Kate og prins William sammen med barna på teater i London i 2020. Foto: AP / Aaron Chown / NTB
STORFAMILIE: Her er hertuginne Kate og prins William sammen med barna på teater i London i 2020. Foto: AP / Aaron Chown / NTB Vis mer

Ifølge People deltok paret i en diskusjon med eksperter for å snakke om utfordringene som unge mennesker som forlater fosteromsorgen kan møte - som sysselsetting, bolig, psykisk helse og avhengighet.

Fokus på barn og psykisk helse

Hertuginne Kate gjorde tidlig barndomsutvikling til en hjørnestein i hennes kongelige arbeid.

- Kate som er en omsorgsfull mamma selv, er generelt svært opptatt av barn og deres psykiske helse, forteller Vagle om bakgrunnen for Kates første offentlige utflukt i år.

ALKOHOL: Øyvind «Vinni» Sauvik var gjest på «Lindmo», og der fortalte han om at han begynte å drikke i veldig ung alder. Video: NRK Vis mer

Hertuginnen har tidligere uttalt at mange av dagens vanskeligste sosiale utfordringer har sine røtter i barndomsårene. Derfor har hun også valgt å legge et stort fokus på arbeid som kan bidra til å forbedre resultatene for barn når de går inn i voksenlivet.

Men også prins William engasjerer seg sterkt i psykisk helse, og ifølge Vagle er de sammen om å fjerne tabu på dette området.

- Prinsen har blant annet fortalt åpent om hvor vondt det var å miste moren sin som tenåring, og har vist viktigheten av å snakke om det som er vanskelig, forteller kongehuseksperten.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

- En veldig traumatisk opplevelse

Under utflukten til museet snakket Kate og William også med noen av de som har opplevd omsorgssystemet selv. En av dem var den olympiske idrettsutøveren Kris Akabusi (63).

FOSTEROMSORG: Her hører hertuginne Kate på den tidligere idrettsutdøveren Kriss Akabusi som forteller sin historie fra fosteromsorgen. Foto: Pa Photos / Alastair Grant / NTB
FOSTEROMSORG: Her hører hertuginne Kate på den tidligere idrettsutdøveren Kriss Akabusi som forteller sin historie fra fosteromsorgen. Foto: Pa Photos / Alastair Grant / NTB Vis mer

Akabusi sa, ifølge Daily Mail, at han likte stabiliteten og at det ble hans redning da han forlot fosteromsorgen som 16-åring.

Likevel var det en veldig traumatisk opplevelse og ta seg videre i verden helt på egen hånd som tenåring.

Kate spurte den tidligere hekkeløperen om valget hadde påvirket hans relasjoner, og svaret var: «Ja».

- Nå i en alder av 63 er det ingen stigma når jeg forteller at jeg ble oppdratt i fosteromsorg, men det var et stigma da jeg var 16, svarte han.

LES OGSÅ: Prins Harry og prins William: - Ingenting har forandret seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer