Peter Philips:

Endelig skilt

Dronning Elizabeths eldste barnebarn er endelig skilt.

KONGELIG BRUDD: I februar i fjor ble det meldt om skilsmisse i den britiske kongefamilien. Først nå er skilsmissen offisiell. Foto: Yui Mok / Pa Photos
KONGELIG BRUDD: I februar i fjor ble det meldt om skilsmisse i den britiske kongefamilien. Først nå er skilsmissen offisiell. Foto: Yui Mok / Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar 2020, rett før pandemien brøt ut for fullt, kom det en trist nyhet fra det britiske kongehuset. Dronning Elisabeths (95) eldste barnebarn, Peter Philips (43), skulle skilles. Han var gift med konen Autumn Philips (43) i hele tolv år, og sammen har de døtrene Savannah (10) og Isla (9).

Det har nesten gått halvannet år siden ekteparet kunngjorde at de skulle gå fra hverandre, men det var ikke før nå nylig at skilsmissen ble offisiell.

Etter å ha vært separert i over et år, har Peter og Autumn endelig blitt offisielt skilt

ENSOM: Venke Knutson gjestet «Lindmo», og der fortalte hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

Endte i forlik

Siden skilsmissen ble annonsert har ekteparet prøvd å dele boet, og på et tidspunkt hadde han til og med ansatt en av Storbritannias beste skilsmisseadvokater, for å unngå at skilsmissen skulle utvikle seg til å bli en tvist..

Men nå er imidlertid saken avgjort, og det endte med et forlik. Dermed unngår paret en tur til retten og det som kunne blitt en konflikt.

– Herr. Peter Phillips og fru Autumn Phillips er glade for å kunngjøre at de økonomiske aspektene ved deres skilsmisse er løst ved forlik, hvis vilkår er godkjent av høyesterett i dag, fremkommer det i en pressemelding fra paret. Videre lyder den:

– Selv om det er en trist dag for Peter og Autum, vil de fortsette å sette sine fantastiske døtres, Savannah og Isla, trivsel først.

FORELDRENES SKILSMISSE: Emilie «Voe» Nereng valgte å danse om foreldrenes skilsmisse. på «Skal vi danse». Video: TV 2 / Vilde Holta Røssland / Rød Løper Vis mer

Sårt for dronningen

Skilsmissen mellom Philips-paret skal være spesielt smertefullt for bestemoren. Dronning Elisabeth skal ha et svært tett forhold med barnebarnets tidligere kone.

I fjor fortalte en nær venn av paret til britiske The Sun følgende da skilsmissen ble kjent:

– Autumn er en favoritt av dronningen, og jeg er sikker på at hennes majestet også vil bli veldig opprørt over dette (skilsmissen journ.anm.)

Videre la kilden til:

Det er det siste hun trenger etter alle problemene i det siste. Man får følelsen av den kongelige familien holder på å falle fra hverandre.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

Kastet ut broren

Problemer har det ikke manglet på for Storbritannias monarker. Det siste halvannet året har det blitt skrevet side opp og side ned om brødreforholdet mellom prins William (39) og to år yngre prins Harry (36).

Det skal på nåværende tidspunkt være mer avstand mellom de to enn det noen gang har vært tidligere, spesielt etter at Harry og hertuginne Meghan (39) i fjor slapp bomben om at de skulle trekke seg fra sine kongelige plikter.

Men allerede før den tid skal det ha oppstått intriger mellom William og Harry. I slutten av 2018 ble det bekreftet at Harry og hertuginne Meghan ikke lenger skulle bo med William og hertuginne Kate (39) på Kensington Palace.

Kort tid senere verserte det rykter om at alvorlige uoverensstemmelser mellom brødrene var grunnen til at hertugparet av Sussex valgte å flytte.

Først nå nylig kom imidlertid svaret frem – i hvert fall ifølge en rapport The Sun har fått tilgang til i forbindelse med boken «Battle of Brothers: William, Harry and the Inside Story of a Family in Tumult» av Robert Lacey.

OVERRASKER: Dronning Letizia av Spania overrasker med ny sveis - se bildene. Video: Se og Hør Vis mer

Flere kilder den britiske avisen har vært i kontakt med, hevder også at William var rasende på broren og kastet ut han og Meghan.

Det hele skal ha skjedd etter anklager om at Meghan skal ha mobbet en ansatt. I løpet av tre måneder mistet 39-åringen tre ansatte.

LES OGSÅ: Kongens eks-elskerinne lever på fattigdomsgrensen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer