MYKNET OPP: Prinsesse Madeleine skal i mange år ikke hatt noe til overs for storebrorens kjæreste Sofia - men i dag er de blitt gode venninner, og prinsessen sendte lørdag sine lykkeønskninger til paret via Facebook. Foto: Stella Pictures
MYKNET OPP: Prinsesse Madeleine skal i mange år ikke hatt noe til overs for storebrorens kjæreste Sofia - men i dag er de blitt gode venninner, og prinsessen sendte lørdag sine lykkeønskninger til paret via Facebook. Foto: Stella PicturesVis mer

Endelig har Madde akseptert Sofia

- Jeg er så glad for min bror og Sofia, hans tilkommende kone!, skriver prinsesse Madeleine. Men den svenske prinsessen har ikke alltid satt pris på storebrorens kjæreste.

SEOGHØR.NO: Fredag kom kongenyheten om at prins Carl Philip (35) og kjæresten Sofia Hellqvist (29) gifter seg.

Paret har vært kjærester siden 2010, og samboere siden 2011.

Til tross for at svenskeprinsen har elsket sin flotte partner fra dag èn, har det tatt lang tid for de øvrige medlemmene i det svenske kongehuset å akseptere Sofia som en del av familien.

Og spesielt for prinsesse Madeleine har det vært tungt å vite at storebroren har vært kjæreste med en tidligere glamourmodell og Paradise Hotel-deltaker.

GIFTER SEG: Fredag ettermiddag bekreftet prins Carl Philip av Sverige at han og kjæresten Sofia Hellqvist skal gifte seg. Bryllupet er satt til å stå sommeren 2015. Foto: Stella Pictures
GIFTER SEG: Fredag ettermiddag bekreftet prins Carl Philip av Sverige at han og kjæresten Sofia Hellqvist skal gifte seg. Bryllupet er satt til å stå sommeren 2015. Foto: Stella Pictures Vis mer

Avisen Expressen har tidligere skrevet om at forholdet mellom Sofia og Madde er dårlig:

«Madeleine tåler ikke Sofia Hellqvist, og har fra dag én gjort det klart at hun ikke akter å ha noe som helst omgang med Carl Philips kjæreste».

Men etter at den mørke skjønnheten la glamourmodellkarrieren, og heller begynte å konsentere seg om veldedighetsarbeid, har ettbarnsmoren Madeleine myknet opp overfor sin tilkommende svigerinne.

Det fikk verden bevis på lørdag ettermiddag da prinsessen postet sin lykkeønskning via Facebook-profilen til det svenske kongehuset:

Sofia har den siste tiden stadig oftere vært å se i rojale tilsteldninger, og da lille Estelle (2) ble døpt i Slotskyrkan i Stockholm i mai 2012 kom Sofia arm i arm med Madeleines kjæreste Chris O'Neill (40) - noe som allerede da var et bevis på at Madeleine har akseptert storebrorens valg av partner.

Frieriet mellom Sofia og Carl Philip falt forøvrig på Chris O'Neills 40-årsdag.

LES OGSÅ: Her brøt de all kongelig tradisjon