Dronning Silvia 75 år:

Endelig er «hele» familien samlet igjen

Prinsesse Madeleine er tilbake i Sverige for å feire mamma, men ikke alle var på plass da markeringen startet.

SAMLET IGJEN: Den svenske kongefamilien sparker i gang dronningens bursdagsfeiring i dag, tirsdag. Prinsesse Madeleine og ektemannen har kommet hele veien fra Florida. Foto: NTB Scanpix
SAMLET IGJEN: Den svenske kongefamilien sparker i gang dronningens bursdagsfeiring i dag, tirsdag. Prinsesse Madeleine og ektemannen har kommet hele veien fra Florida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lille julaften fyller dronning Silvia av Sverige 75 år, og i den anledning er hele familien samlet i Stockholm, inkludert prinsesse Madeleine (36) og ektemannen Chris O'Neill (44), som til vanlig er bosatt i solfylte Florida.

Selv om den store dagen ikke er før på søndag, ble feiringen sparket i gang allerede tirsdag med et seminar i Oskarsteatern i den svenske hovedstaden - der dronningen hylles for sine mange engasjementer i ulike stiftelser, ifølge Expressen.

Det var forrige uke det ble kjent at Madeleine og Chris ville ta med seg sine tre barn, Leonore (4), Nicolas (3) og Adrienne (9 md.) hjem til Sverige.

- Prinsessen kommer hjem den 18. desember, fortalte informasjonssjef ved hoffet, Margareta Thorgren, til avisen da hjemreisen ble kjent.

Rett fra flyplassen

Med andre ord kan det se ut til at Madeleine og Chris kom nærmest rett fra flyplassen til feiringen, ettersom de ankom Sverige tidligere i dag.

Madeleine har ikke vært i Sverige siden det i august ble kjent at familien på fem skulle pakke koffertene og sette kursen mot USA. Det skapte blant annet overskrifter da det ble kjent at hun ikke hadde planer om å delta på Nobelfesten i Stockholm - der hennes søster, kronprinsesse Victoria (41), for øvrig stjal showet.

JUBILANT: Dronning Silvia fyller 75 år lille julaften. Hele familien er på plass for å feire. Foto: NTB Scanpix
JUBILANT: Dronning Silvia fyller 75 år lille julaften. Hele familien er på plass for å feire. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slottets begrunnelse har vært at paret ønsker å ta vare på prinsesse Adrienne, som kom til verden tidligere i år. Nå er de imidlertid omsider tilbake, og får dermed vært til stede både under dronningens bursdag og julefeiringen.

- Dronning Silvia har det som best når familien er samlet, og er nok svært glad for at yngstedatteren og hennes ektemann kom hjem til bursdagen - og til jul. Avstanden mellom Florida og Sverige er jo lang, men til tross for det vet vi at Silvia har reist over for å hjelpe til da alle barna var syke i høst, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, om familiesammenkomsten.

Familien samlet igjen

I anledning dagens seminar, er den svenske kongefamilien avbildet sammen for første gang på flere måneder. Sist de alle var samlet, var under kronprinsesse Victorias bursdagsfeiring i juli.

Imidlertid er familiens yngste garde ikke til stede under begivenheten.

Av barna er det kun kronprinsesse Victorias eldste datter, prinsesse Estelle (6), som er med under dagens arrangement. Dette er det en helt naturlig grunn til, ifølge Vagle.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FEIRING: Hele familien var sist samlet under kronprinsessens bursdagsfeiring, som kalles Victoriadagen, i juli. Her fra Victoriadagen i 2017. Foto: NTB Scanpix
FEIRING: Hele familien var sist samlet under kronprinsessens bursdagsfeiring, som kalles Victoriadagen, i juli. Her fra Victoriadagen i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Barna er med til Sverige nå, men dagens program er nok litt for langtekkelig for de søte små. Vi har før sett at spesielt eldstedatteren til Madeleine, prinsesse Leonore, har mye spring i beina, og man kan ikke forvente at så små barn skal sitte i ro på et seminar, sier hun.

- Prinsesse Estelle er det eldste barnebarnet, og dessuten i større grad vant med slike offisielle tilstelninger. Hun er jo arveprinsesse, og har fra hun var helt liten blitt lært opp til å representere, legger hun til.

Kongehuseksperten kan også fortelle at dronningen setter stor pris på livet som bestemor, og at hun kaller barnebarna sine for «livets dessert».

- Hun er en fin representant for resten av barnebarnflokken, som Silvia setter inderlig stor pris på, sier Vagle.

LES OGSÅ: Bettan er forelsket igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer