Endelig er hele familien samlet igjen

For dronning Silvia ble årets nasjonaldag ekstra spesiell.

GOD STEMNING: Hele den svenske kongefamilien så ut til å være i strålende humør mens de tullet foran fotografene på Sveriges nasjonaldag 6. juni. F.v.: kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, dronning Silvia, kong Carl XVI Gustaf, prinsesse Madeleine og Chrisopher O'Neill. Foto: Stella Pictures
GOD STEMNING: Hele den svenske kongefamilien så ut til å være i strålende humør mens de tullet foran fotografene på Sveriges nasjonaldag 6. juni. F.v.: kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, dronning Silvia, kong Carl XVI Gustaf, prinsesse Madeleine og Chrisopher O'Neill. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag 6. juni feiret svenskene «Svenska flaggans dag» med brask og bram - Söta Brors tradisjonsrike nasjonaldag - over hele Sverige, og tradisjonen tro ble det avholdt markering på Skansen.

Det ble en ekstra spesiell feiring for dronning Silvia, som ikke har hatt hele familien samlet siden 70-årsdagen sin 23. desember.

Både eldstedatteren kronprinsesse Victoria (36), hennes ektemann prins Daniel (40), barnebarnet Estelle (2), sønnen Carl Philip (35), yngstedatteren prinsesse Madeleine (31), hennes ektemann Chris O'Neill (39) og deres datter prinsesse Leonore (4 mnd) var alle til stede med henne og kong Carl Gustaf (68) for feiring.

Etter opplegget på Skansen dro familien videre til det kongelige slottet for nasjonaldagsmottakelse, hvor den store dagen ble feiret med tradisjonsrik middag. Der lot hele kongefamilien, som var i strålende humør, seg fotografere sammen av pressen.

Dette er ikke den eneste festdagen den svenske kongefamilien har i vente denne måneden.

Søndag er det duket for dåpsfest i Drottningsholms slottskyrka i Stockholm, når lille prinsesse Leonore Lilian Maria, hertuginne av Gotland blir døpt.

Hun ble født 20. februar i New York, hvor familien på tre bor til daglig.

Tirsdag denne uken ankom prinsesse Madeleine, lille Leonore og hunden Zorro Stockholm, og dette var første gang den fire måneder gamle jenta var på svensk jord.

For dronning Silvia, som er bestemor til to små jenter, er det nok ekstra godt å ha hele familien samlet rundt seg. Til tross for at det yngste barnebarnet bor med familien i New York, er de flittig brukere av Skype.

Dronningen fortalte i et intervju med svenske TV4 tidligere i år at hun prøver å prioritere samværet med familien så godt det lar seg gjøre:

- Nå har vi to barnebarn. Det ene er her, men siden vi så mye program så det er ikke slik jeg ser henne hver uke. Men desto vanskeligere blir det jo med lille Leonore, som bor på den andre siden av kloden. Men jeg får reise dit da, og forme livet mitt slik at jeg også får litt mer tid til det.

– Det blir forhåpentligvis mer Skype med lille Leonore også. Skype er en fantastisk oppfinnelse, og at det er svensk er jo enda bedre. Så det kommer til å gå bra håper jeg, fortalte hun i intervjuet.

Dåpen avholdes nøyaktig ett år etter at prinsesse Madeleine og den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill giftet seg i Slottskyrkan i Stockholm.

LES OGSÅ: Bryter med tradisjonen for kjærlighetens skyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer