Prins Harry og hertuginne Meghan:

Endelig er babyen her!

Hertugparet av Sussex har fått sitt andre barn.

FORELDRE IGJEN: Prins Harry og hertuginne Meghan har fått sitt andre barn sammen - ei datter. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP /NTB

FORELDRE IGJEN: Prins Harry og hertuginne Meghan har fått sitt andre barn sammen - ei datter. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP /NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

6. mai var det to år siden prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) kunne ønske sitt første barn velkommen til verden. I 2019 ble nemlig Archie Harrison Mountbatten-Windsor født i London - til jubel fra både foreldrene og rojale fans.

Den lille gutten har uten tvil brakt mye lykke inn i herugparets liv, og det var derfor de med stor glede i februar kunne bekrefte at de ventet barn nummer to. Nyheten delte de på selveste valentinsdagen.

- Vi kan bekrefte at Archie skal bli storebror. Hertugen og hertuginnen av Sussex er overlykkelige over å vente sitt andre barn, sa parets talsperson til People.

I det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey avslørte paret at de ventet ei lita jente.

LYKKEN SMILER: Prins Harry og hertuginne har nå blitt tobarnsforeldre. Dette bildet delte i forbindelse med at gravidnyheten ble kjent. Foto: Misan Harriman / NTB
LYKKEN SMILER: Prins Harry og hertuginne har nå blitt tobarnsforeldre. Dette bildet delte i forbindelse med at gravidnyheten ble kjent. Foto: Misan Harriman / NTB Vis mer

Nå har parets første datter endelig kommet til verden. Det bekrefter de selv søndag kveld. Paret kan også avsløre navnet på den lille jenta: Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor.

Den lille jenta kom til verden på fredag i California, og både mor og barn har det bra.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

Avslørte spontantabort

Den hyggelige nyheten om familieforøkelsen kommer bare måneder etter at hertuginne Meghan avslørte at hun i fjor sommer gjennomgikk en spontanabort. Det avslørte hun i en kronikk i New York Times.

Det hele startet som en vanlig juli-morgen, men plutselig skjønte hertuginnen at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte, Archie på armen.

«Timer seinere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflata og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Den gang var det ikke kjent at hertuginnen og prins Harry ventet nok et barn.

«Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Vil oppkalle datteren etter prins Philip

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer