ENDELIG SAMMEN: Victoria og Daniel på middag på slottet i Stockholm. Kongemiddagen var Westlings debut i offisiell sammenheng. Foto: SCANPIX
ENDELIG SAMMEN: Victoria og Daniel på middag på slottet i Stockholm. Kongemiddagen var Westlings debut i offisiell sammenheng. Foto: SCANPIXVis mer

Endelig arm-i-arm på galla

Nå har Daniel fått sin ilddåp på kongelig fest.

SEHER.NO: Dette bildet er historisk - det er Daniels debut i galla!

Da kongeparet inviterte det offisielle Sverige til galla på slottet i Stockholm kunne en stolt og glad Victoria trekke med seg forloveden arm i arm - inn i ballsalen. Ingen smilte bredere enn kronprinsessen. Og Daniel var kry som en hane ved hennes side.

- Et virkelig flott par – og så strålende lykkelige! Det er så utrolig hyggelig endelig å se Victoria arm i arm med den hun elsker ved en offisiell gallamiddag. Og Daniel virket langt mer avslappet og komfortabel enn tidligere på dagen. Jeg så et lite glimt av det nyforlovede sammen med kongeparet på svensk fjernsyn torsdag kveld – og de så ut til å være i storslag alle sammen, sier hoffreporter i Se og Hør, Kjell Arne Totland, til Seher.no.

Også pappa, Carl Gustaf virket å være i ekstra godt humør på slottsgallaen. Det er tydelig at den offisielle forlovelsen har lettet på humøret i hele kongefamilien. Kongen og dronningen stilte velvillig opp til fotografering med det nyforlovede paret. Daniel og Victoria satt sammen til bords, og det må de nyte mens de kan. Etter bryllupet vil de - tradisjonen tro  - aldri mer ha hverandre til bords i gallamiddager, ifølge Svensk Damtidning.

Victoria hadde valgt en beige chiffonkjole med halterneckkrage og et gnistrende diadem. De 160 gjestene spiste økologisk gåselever, sjøtunge, stekt skogsdue og en ostekake med hvit sjokolade til dessert.

I løpet av kvelden fikk de også møte erkebiskop Anders Weijryd og hans kone Kajsa. Det er Weijryd som neste år skal ha jobben med å vie Victoria og hennes Daniel.

Har du et tips om de kongelige? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Lillebror Carl Philip brøt med Emma.