<strong>SKILLES:</strong> Serena og David Armstrong-Jones skilles etter 26 års ekteskap. Her sammen med sine to barn i 2006. Foto: NTB Scanpix
SKILLES: Serena og David Armstrong-Jones skilles etter 26 års ekteskap. Her sammen med sine to barn i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det britiske kongehuset:

Enda en kongelig skilsmisse

Serena og David Armstrong-Jonesn skilles etter 26 år.

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag forrige uke kunne en talsperson for Peter Phillips (42), sønn av prinsesse Anne (69) og Mark Phillips (71), og kona hans Autumn Phillips (41) bekrefte at ekteparet har gått hver til sitt etter 12 års ekteskap.

Og nå går den britiske kongefamilien gjennom nok en skilsmisse.

Denne gangen er det David, jarl av Snowdon (58), og kona Serena Armstrong-Jones (49) som har gått hver til sitt.

Paret har vært gift siden 1993, og en talsperson for ekteparet bekrefter at de skal skilles, ifølge BBC.

- Jarlen og grevinnen av Snowdon har blitt enige om at ekteskapet deres har tatt slutt og at de skal skilles fra hverandre, heter det i en uttalelse.

Videre ber paret, som har barna Charles Armstrong-Jones (20) and Margarita Armstrong-Jones (17) sammen, om respekt for familiens privatliv.

<strong>26 ÅRS EKTESKAP:</strong> David og Serena giftet seg i 1993 og fikk to barn sammen. Foto: NTB Scanpix
26 ÅRS EKTESKAP: David og Serena giftet seg i 1993 og fikk to barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

David er sønn av avdøde prinsesse Margaret, dronning Elizabeths lillesøster, og Antony Armstrong-Jones.

<strong>PÅ BRYLLUPSDAGEN:</strong> David og Serena Armstrong-Jones som mann og kone etter vielsen den 8. oktober 1993, Foto: NTB scanpix
PÅ BRYLLUPSDAGEN: David og Serena Armstrong-Jones som mann og kone etter vielsen den 8. oktober 1993, Foto: NTB scanpix Vis mer

David og Serena giftet seg i oktober 1993 i St. Margaret's Church i Westminster. Hele 650 gjester var til stede da de ga hverandre sitt ja, og blant andre Davids tante, dronning Elizabeth, var selvskreven gjest.

Også flere andre medlemmer av kongefamilien var til stede.

«Normalt» liv

I to år, fra 2000 til 2002, bodde ekteparet på Kensington palace sammen med sønnen for å tilbringe tid med prinsesse Margrete før hun gikk bort.

I over 25 år har David drevet sitt eget møbelselskap, David Linley Furniture Ltd - nå kjent under navnet LINLEY.

I 2011 fortalte han til The Telegraph at det var faren som inspirerte ham til å følge drømmene sine fra tidlig alder.

- Jeg arvet min kjærlighet til design fra faren min, Lord Snowdon. (...) Jeg var alltid dårlig i håndverk som barn, men han var en fantastisk lærer, sa han.

I likhet med sin lillesøster Sarah Chatto (55), lever også David et ganske vanlig liv. I intervjuet med The Telegraph fortalte han at han foretrekker å sykle til jobben i London hver dag, og i helgene er han helst på hytten i Gloucester i England.

- Jeg elsker å tilbringe søndager med familien. Det er fantastisk å ha en rolig dag der man kan reflektere over ting og le sammen, har han sagt til avisen.

I 2011 fikk familien også en del oppmerksomhet, da datteren Margarita var en av brudepikene i bryllupet til hertuginne Kate og prins William i 2011.

LES OGSÅ: - Jeg likte faktisk fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer