Kronprins Haakon:

En ting er annerledes

Etter nesten to uker på ekspedisjon er det en ting som har endret seg hos kronprins Haakon.

LANG TUR: Kronprins Haakon og hans følge har til nå tatt seg over 800 kilometer innover Grønlandsisen. Foto: Harald Dag Jølle/UiT
LANG TUR: Kronprins Haakon og hans følge har til nå tatt seg over 800 kilometer innover Grønlandsisen. Foto: Harald Dag Jølle/UiT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon (48) er for tiden på ekspedisjon over Grønlandsisen. Nylig nådde han et av turens store delmål, nemlig forskningsstasjonen EastGRIP, ifølge Kongehuset.

I snart to uker har kronprinsen vært ute på ekspedisjonen og på nye bilder kan man se at han i løpet av den tiden har anlagt en bart.

BARTEFIN: Kronprins Haakon har anlagt bart i løpet av turen over Grønlandsisen. Foto: Harald Dag Jølle/UiT/NTB.
BARTEFIN: Kronprins Haakon har anlagt bart i løpet av turen over Grønlandsisen. Foto: Harald Dag Jølle/UiT/NTB. Vis mer

- Ble stor oppstandelse

Til vanlig er vi vant med skjegg på Haakon, men på de nyeste bildene er det tydelig at han har latt barten gro litt ekstra.

VÅGAL: Kronprins Haakon hoppet fra en ni meter høy bro da han besøkte Dale Oen-senteret i Øygarden denne uken. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Kronprins Haakon har vært ute på ekspedisjon en stund, og da er det ikke så rart at både barten og skjegget vokser seg lengre, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Kronprinsen har faktisk hatt skjegg helt siden etter bryllupsreisen med Mette-Marit i 2001, forteller kongehuseksperten videre.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

- Jeg husker for øvrig at det ble stor oppstandelse da han tok skjegget under kongeparets 80-årsdagsfeiring i 2017. Det skal visstnok ha vært et veddemål.

ENGASJERT: Kronprins Haakon brenner for polarhistorie og forskningen på arktis.
ENGASJERT: Kronprins Haakon brenner for polarhistorie og forskningen på arktis. Vis mer

Vagle sier at Kronprinsesse Mette-Marit tidligere har gitt uttrykk for at hun liker ektemannen best med skjegg.

- Det blir nok bare en stuss av helskjegget og ikke helbarbering når han kommer tilbake fra Grønland, fortsetter Vagle.

- Brenner for polarhistorie

Det var den 19. mai Kronprinsen la ut på ekspedisjon over Grønlandsisen.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Jeg må si jeg synes det er utrolig kult og sprekt at han har lagt ut på denne turen, og jeg tipper eventyreren i ham elsker det. Ved hjelp av kite og ski krysser følget isen, fremkomstmidler vi jo vet kronprinsen liker svært godt, sier Vagle.

Ekspedisjonen har som mål å spre kunnskap om polarhistorie og den viktige forskningen som foregår i Arktis.

- Det er noe vi også vet kronprinsen brenner for, avslutter Vagle.

LES OGSÅ: - De er en slags gåte, disse vennskapene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer