Prins Harry:

- En tikkende bombe

Prinsens selvbiografi kan potensielt ødelegge familiebåndene permanent, mener kongelig forfatter.

ONDT BLOD: Det er angivelig ikke fullt så god stemning mellom hertugparet og det britiske kongehuset. Foto: Danny Lawson/AP/NTB
ONDT BLOD: Det er angivelig ikke fullt så god stemning mellom hertugparet og det britiske kongehuset. Foto: Danny Lawson/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Charles (73) yngste sønn prins Harry (38) er ikke fremmed for å få den britiske kongefamilien til å skjelve i buksene. I fjor ble det trolig rabalder på slottet da han og hertuginne Meghan (40) ga sitt velkjente ærlige Oprah-intervju.

Snart er det trolig nye avsløringer som står på trappene, når prinsen utgir en memoar. Ifølge forfatter Tom Bower, som står bak hertuginne Meghans memoar, er prinsens bok «en tikkende bombe».

Det forteller han til den britiske konservative TV-kanalen GB News.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London onsdag 14. september. Video: AP / BBC Vis mer

- Vil ta igjen

Ifølge forfatteren er bokens utgivelse utsatt til over nyttår, med krav om stort hemmelighold. Ansatte vil bli sjekket på vei hjem fra jobb for å unngå at noen sniker med seg en kopi ut i offentligheten, forteller Bower.

Det er foreløpig ikke bekreftet endelig dato for utgivelse.

Memoaren skrives av skyggeforfatteren JR Moehringer. En skyggeforfatter er en skribent som anonymt skriver tekster som andre framfører eller utgir under sitt eget navn. Boka utgis av forlaget Penguin Random House.

- Boken er en tikkende bombe, som Charles og William vil slå av. Harry tenkte nok ikke at han skulle være i Storbritannia da dronningen døde, og omstendighetene er annerledes enn hvordan de alle så for seg.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Under et intervju på nyhetskanalen, hevdet Bower at prins Harry insisterte på at den originale publiseringsdatoen fremdeles skulle stå.

Forlaget på sin side, var ikke sikre på om det ville være mulig. Dersom datoen blir forskjøvet mener prinsen det er kontraktsbrudd, hevder Bower til nyhetskanalen, ifølge Daily Mail.

Bower tror også prins Harry og hertuginne Meghans økonomi avhenger av boken, samt deres produksjonsfirma - som har signert en flerårig avtale med Netflix.

- I tillegg så tror jeg de er overbevist om at de har rett, og de vil ta igjen.

Kan ødelegge

forlagets nettside står det at prinsen «for første gang deler hendelser, eventyr, tap og livsleksjoner som har formet ham».

Ifølge den kongelige forfatteren Phil Dampier er ikke memoaren balsam for det allerede anspente familieforholdet. Han tror boken potensielt kan ødelegge familiebåndene permanent.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Hvis Harry gjør ting verre, er det ingen vei tilbake. Grensen kan bli nådd, og Charles og William vil få vanskeligheter med å tilgi ham.

- Sprengstoff!

Også Se og Hør kongehusekspert Caroline Vagle har tidligere uttalt at det er knyttet stor spenning til prinsens memoar.

- Det finner jeg ikke rart. Han har vist tydelig at han ikke er redd for å fortelle åpent og ærlig sin versjon av historien om det å være en del av den britiske kongefamilien.

- Jeg tror absolutt dette kan være sprengstoff!

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Vagle tror ikke prinsen vil holde tilbake.

- Vi vet allerede at han har et vanskelig forhold til både far og bror, og jeg tror ikke han vil legge noe imellom. Tvert imot.

LES OGSÅ: Selger bolig for svimlende sum

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer