Prins Harry:

- En skygge av prinsen jeg kjente

Prins Harry skal ha forandret seg stort etter å ha møtt kona.

FÅR HØRE DET: Prins Harry får passet påskrevet av en kjent biografiforfatter. Hun mener at prinsen har totalforandret seg etter at han flyttet til USA. Foto: Toby Melville/ REUTERS/ NTB
FÅR HØRE DET: Prins Harry får passet påskrevet av en kjent biografiforfatter. Hun mener at prinsen har totalforandret seg etter at han flyttet til USA. Foto: Toby Melville/ REUTERS/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når våren melder sin ankomst er det hele tre år siden prins Harry (36) fikk sin heldige utkårede, Meghan (38). Hertuginnen kom inn som et friskt pust i den britiske kongefamilien, og mange kongelige fans la fort sin elsk på den flotte skuespilleren.

Det beundrende blikket ble imidlertid fort byttet ut med spekulasjoner og små skandaler, noe som blant annet har ført til at hertuginne Meghan og prins Harry i dag har trukket seg ut av kongehuset.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Det er lett å tenke at det kan være den amerikanske skuespillerens feil, fordi hun presenterte prinsen for en annen levemåte enn han tidligere var vant til.

En av dem som hevder det, er prinsens biografiforfatter, Angelia Levin, som mener Harry har fulgt etter hertuginnens California-oppførsel.

«En skygge»

I en kommentarartikkel for Sunday Telegraph skriver hun nemlig at mens hertuginnen «blomstrer» nå som hun er tilbake i solfylte California, har Harry «blitt en skygge av prinsen hun en gang kjente».

«Han ville helt klart ikke vært den første mannen til å bli besatt av en vakker kvinne med en annen væremåte enn seg selv, for så å mildt sagt adoptere det til sin egen», skriver Levin, som legger til at Harry tilsynelatende aksepterer å bli satt i skyggen av hertuginnen.

En av tingene hun drar frem som tegn på at prinsen har forandret seg, er at han skal ha endret måten han snakker på for å passe inn i den kule vestkyst-livsstilen.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Levin fulgte prinsen i flere måneder i 2018, som research til boken «Harry: A Biography of a Prince».

«Fraser som 'twenny twenny' (2020), og 'I wanna' (jeg vil) tyder på at hans forvandling til California-innbygger er godt i gang. Han og hertuginnen repeterer også, flere ganger, en ny favorittfrase de har: 'love wins'», skriver hun, og refererer til måten han snakket på i den første episoden av hertugparets nye podkast.

SJELDEN OPPTREDEN: Prins Harry og hertuginne Meghan har vist seg sammen svært få ganger siden de flyttet til USA. På Remembrance Day, 11. november, gjorde de et unntak - for å legge blomster på en gravlund. Foto: Reuters / NTB
SJELDEN OPPTREDEN: Prins Harry og hertuginne Meghan har vist seg sammen svært få ganger siden de flyttet til USA. På Remembrance Day, 11. november, gjorde de et unntak - for å legge blomster på en gravlund. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Hun skyter så inn kanskje kronikkens hardeste punkt:

«Jeg tror ingen av de eldre medlemmene av kongehuset har følt så mye på den kjærligheten de siste 12 månedene», skriver hun.

Vil ikke svare

Biografiforfatteren mener dessuten at det har vært et dumt trekk å låse seg inne under pandemien. Hun mener det hadde sett bedre ut om de var mer offentlige, i stedet for å bare dukke opp når det passet dem.

Page Six skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med hertugparet, men at de ikke har lyktes. Dermed er det vanskelig å vite hvordan de stiller seg til den hardtslående kritikken, som flere medier verden over har sitert på tampen av helgen.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Kritikken kommer kort tid etter at det ble hevdet at hertugparet ønsker å bli værende i USA. Ifølge den britiske tabloidavisen The Sun ønsker Meghan og Harry å forlenge «Megxit»-avtalen slik at de kan fortsette å bo og arbeide i USA - slik som de gjør i dag - også etter at avtalen går ut 31. mars 2021.

Ifølge avisen skal hertugparet i møte med medlemmer av den britiske kongefamilien på Zoom i januar for å diskutere veien videre. Planen er også at prinsen etter dette skal reise over til gamlelandet for å sluttføre avtalen.

Ekteparet ønsker nå en mer langvarig avtale, ifølge The Sun. Avisen skriver også at de ønsker å beholde sine kongelige beskytterskap i tiden fremover. Meghan er blant annet beskytter for organisasjoner som jobber med kvinners rettigheter, utdanning og dyrevelferd.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

Prins Harry ønsker også å få tilbake sine militære titler, som ble tatt fra ham da «Megxit»-avtalen ble inngått i fjor. Avisen skriver også at verden trolig vil få se mer til hertugparet neste år.

Angivelig planlegger de å reise tilbake til Storbritannia ved flere anledninger, blant annet når dronning Elizabeth (94) fyller 95 år i april, samt i anledning prins Philips (99) 100-årsbursdag i juni.

LES OGSÅ: - De utnytter ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer