En siste fest med gjengen

Märtha og familien feirer 17. mai i London.

I LONDON: I fjor feiret prinsessefamilien 17.mai i London for første gang, og alle hadde tatt på seg bunadene sine. Prinsesse Märtha bar Telemarksbunaden, døtrene Maud, Leah og Emma hadde alle Rondastakk og Ari stilte i sin Nordmørsbunad.
 Foto: MARK CUTHBERT/UK PRESS
I LONDON: I fjor feiret prinsessefamilien 17.mai i London for første gang, og alle hadde tatt på seg bunadene sine. Prinsesse Märtha bar Telemarksbunaden, døtrene Maud, Leah og Emma hadde alle Rondastakk og Ari stilte i sin Nordmørsbunad. Foto: MARK CUTHBERT/UK PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I forrige uke ble det kjent at prinsesse Märtha Louise og hennes familie flytter hjem til Norge etter to år i London. Men før de tar farvel, skal de feire 17.mai sammen med andre nordmenn i storbyen.

Det røpet prinsessen selv under et offisielt oppdrag i London i går.

- Vi gleder oss, sa hun ifølge VG.

Familien var også tilstede under feiringen i fjor. Først var prinsessen og Ari Behn på gudstjeneste i Sjømannskirken, deretter gikk hele familien i barnetoget i Southwark Park.  Den gang innrømmet prinsessen, som har vokst opp med å stå på slottsbalkongen på 17. mai, at det var stor stas å få gå i toget selv:

PÅ PRINSESSEJOBB: Prinsesse Märtha Louise besøkte KFUK-hjemmet i London tirsdag, og fortalte samtidig at 17.mai skal feires i storbyen. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
PÅ PRINSESSEJOBB: Prinsesse Märtha Louise besøkte KFUK-hjemmet i London tirsdag, og fortalte samtidig at 17.mai skal feires i storbyen. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd Vis mer

- Da jeg vokste opp, var jeg så misunnelig på alle som gikk i tog. Det så så gøy ut å spille i korps, å gå der med alle vennene sine og vinke med flagg og rope hurra og synge nasjonalsanger med de vakre og taktfaste drillpikene i spissen. Jeg må innrømme jeg beundret drillpikene sterkt der de kastet drillstaven i luften mens de tok en piruett, fortalte Märtha i sin 17. mai-tale i den engelske hovedstaden.Feiringen av den norske nasjonaldagen i London har lange tradisjoner, og det er ventet rundt 4000 nordmenn i år. Komiteen regner med at det kan bli det lengste 17. mai-toget utenfor Norges grenser.

Selv om prinsessen gleder seg til årets feiring, er det ingen tvil om at hun også ser frem til neste år sammen med kongefamilien hjemme i Norge.

- Jeg savner familien og å være sammen med dem på 17. mai, sa prinsessen til VG i fjor.

- Prinsesse Märtha Louise, med hennes engasjement og varme, gjorde en flott jobb som hovedtaler under fjorårets 17.mai feiring i London. Frodige Southwark Park danner en flott ramme rundt den årlige Grunnlovsfeiringen for flere tusen Nordmenn i Storbritannia. I forbindelse med årets Grunnlovsjubilee har vi laget et langt større arrangement, med en fantastisk folkefest for små og store, med norsk mat, musikk og underholdning, og vi syntes selvsagt det er veldig hyggelig at Prinsessefamilien i år igjen velger å feire 17.mai sammen med oss i London, sier Bianca Wessel i 17.mai Komitéen i London.

I tirsdagsutgaven av Se og Hør, som er i salg nå,  kan du lese mer om prinsessens nye hverdag når familien flytter hjem til Norge.
 

LES OGSÅ: Derfor dukket ikke Sonja opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer