Hertuginne Meghan:

«En selvhjelpsmanual for klengete foreldre»

Hertuginnens bokdebut får slakt.

DÅRLIG START: Hertuginne Meghans debut som barnebokforfatter har fått hard medfart. Foto: Splash News / NTB
DÅRLIG START: Hertuginne Meghans debut som barnebokforfatter har fått hard medfart. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Det virker nærmest som om hertuginne Meghan (39) ikke kan gjøre en bevegelse uten at det fører til kritikk.

Den amerikanske skuespilleren har siden hun entret det britiske kongehuset i armene til prins Harry (36) vært under et nådeløst press, og det ser heller ikke ut til at det er noen fred å få i vente.

Det til tross for at hun og familien vinket adjø til et konservativ britisk kongehus, for å satse på bedre tider i mulighetens land - USA.

Nå skal det også sies at ekteparet heller ikke har gått av veien for å skape kontroverser selv. De har bydd opp til dans med pressen og kritikerne, blant annet ved å stille opp i det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (67), noe de neppe forventet skulle forbigå i stillhet.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

«Forfengelighetsprosjekt»

Med andre ord stikker de seg gjerne frem, og med det også lagelig til hogg. Nå har hertuginnen gitt ut en barnebok - «The Bench» - og heller ikke her slipper hun unna. Kritikerne gir henne regelrett slakt.

«Et halvkyndig forfengelighetsprosjekt» lyder tittelen til The Telegraphs anmelder.

«En funderer på hvordan noe forlag tenkte at det var passende å publisere denne grammatikk-fornektende greia med dårlig rimende prekener, for ikke å snakke om å tenke at noe barn noe sted ville ønske å lese den. Men der har du planet Sussex, der selv det å oppdra en familie handler alt om merkevare», skriver Clare Allfree i det som ikke kan kalles annet enn litterær halshogging av hertuginnen.

KLATRER PÅ BESTSELGERLISTENE: «The Bench» fikk en trå salgsstart, men forsvinner nå fort fra hyllene. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB
KLATRER PÅ BESTSELGERLISTENE: «The Bench» fikk en trå salgsstart, men forsvinner nå fort fra hyllene. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Vis mer

Sammenlignes med møbel

En skulle nesten tro at anmelderen hadde noe uoppgjort med barnebokdebutanten, men hun er ikke den eneste som skriver under på at boka er et makkverk.

Hun får selskap av anmelderen til The Times, som skriver:

«En selvhjelpsmanual for klengete foreldre. Historien har så manko på handling og spenning at du halvveis lurer på om skrivejobben var delegert til et møbel».

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Heldigvis kommer The Evening Standards Emiliy Phillips til unnsetning med et lite nikk i hertuginnens retning.

«Hertuginnens penn er beroligende og kjærlig, selv om den er litt overdrevent sentimental flere steder, men på et tidspunkt fikk jeg en tåre i øyekroken», skriver hun.

Leserne positive

Boken har imidlertid kommet seg høyt på bestselgerlistene, og det ser ut til den faller mer i smak hos folket enn hos anmelderne.

Amazon har 360 personer lagt igjen sin vurdering, og 88 prosent av dem er på fem stjerner.

Når det er sagt har også den krasseste kritikken funnet vei hit.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

«Kjære vene, denne boken er kjedelig, uinspirert søppel. Jeg er sjokkert over at den i det hele tatt ble publisert. Illustrasjonene er ikke engang interessante, men det hadde vært bedre om det bare var en bildebok. Tittelen summerer opp innholdet ganske bra, og det er den beste litterære biten i hele boken - 'Benken'», lyder det fra en bruker.

Heldigvis har også godordene kommet på løpende bånd.

«Jeg var veldig gira på å motta denne boken, og jeg er ikke skuffet. Historien er fin og hjertevarm. Jeg elsker at den handler om far-sønn-forhold - jeg har ikke kommet over mange historier som er rettet mot fedre og sønner, så det er et velkomment tilskudd i bokhyllen vår», skriver en.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

LES OGSÅ: - Konstant redd for å miste Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer