Dronning Sonja:

- En perfekt feiring

Dronning Sonja fyller 85 år.

BURSDAGSBARN: Dronning Sonja fyller 85 år mandag. Her ankommer hun og kong Harald prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfeiring tidligere i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BURSDAGSBARN: Dronning Sonja fyller 85 år mandag. Her ankommer hun og kong Harald prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfeiring tidligere i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 4. juli fyller vår egen dronning Sonja 85 år. Bare uker etter prinsesse Ingrid Alexandras storslåtte 18-årsfeiring, samles kongefamilien igjen til bursdagsfeiring.

Dagens feiring er imidlertid noe mer dempet og privat enn barnebarnets. Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, pleier dronningens bursdag å bli feiret på hytta i Mågerø. I år ser det derimot ut til at de har tatt med familien ut på havet.

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessa 18-årsdag, sier hun noe som får forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer

- Dronning Sonja pleier å feire med familie og venner på Mågerø, kongeparets sommerhytte. Gjerne med smokingparty ved bassenget. Men i år ser jeg kongeskipet er ute på tur langs kysten, så da er det nok feiring med familien på bøljan blå. Dronningen elsker å farte rundt i Norge for å nyte naturen, så det er i så fall en perfekt feiring for den svært så spreke 85-åringen.

KONGESKIPET NORGE: Dronningens 85-årsdag feires trolig på dette skipet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KONGESKIPET NORGE: Dronningens 85-årsdag feires trolig på dette skipet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I anledning dronningens fødselsdag, delte kongehuset tre bilder av jubilanten på Instagram, fra tre ulike tider i hennes liv.

På det første portrettet er hun ikledd en rød kjole og har matchende smykke og øreobber. Bildet er noen år gammelt, men det spreke bursdagsbarnet har fortsatt ikke forandret seg stort.

Portrett nummer to er, ifølge Billed Bladet, fra 1970 - da dronningen var ung voksen. Bildet er i svart-hvitt, og dronningen er kledd for galla.

På det tredje og siste portrettet blir man tatt tilbake til Sonjas barndom. Også det bildet er i svart-hvitt og viser en fire år gammel kommende dronning, med krøllete hår og rampete smil.

LES OGSÅ: Inspirert av kronprinsesse Mary

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer