Dronning Sonja:

- En perfekt feiring

Dronning Sonja fyller 85 år.

BURSDAGSBARN: Dronning Sonja fyller 85 år mandag. Her ankommer hun og kong Harald prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfeiring tidligere i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BURSDAGSBARN: Dronning Sonja fyller 85 år mandag. Her ankommer hun og kong Harald prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsfeiring tidligere i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 4. juli fyller vår egen dronning Sonja 85 år. Bare uker etter prinsesse Ingrid Alexandras storslåtte 18-årsfeiring, samles kongefamilien igjen til bursdagsfeiring.

Dagens feiring er imidlertid noe mer dempet og privat enn barnebarnets. Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, pleier dronningens bursdag å bli feiret på hytta i Mågerø. I år ser det derimot ut til at de har tatt med familien ut på havet.

- Dronning Sonja pleier å feire med familie og venner på Mågerø, kongeparets sommerhytte. Gjerne med smokingparty ved bassenget. Men i år ser jeg kongeskipet er ute på tur langs kysten, så da er det nok feiring med familien på bøljan blå. Dronningen elsker å farte rundt i Norge for å nyte naturen, så det er i så fall en perfekt feiring for den svært så spreke 85-åringen.

I anledning dronningens fødselsdag, delte kongehuset tre bilder av jubilanten på Instagram, fra tre ulike tider i hennes liv.

På det første portrettet er hun ikledd en rød kjole og har matchende smykke og øreobber. Bildet er noen år gammelt, men det spreke bursdagsbarnet har fortsatt ikke forandret seg stort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer