BLIR MAMMA IGJEN I MARS: Få timer etter at babynyheten var sluppet strålte Victoria på slottsmiddag. Foto: TT NYHETSBYRÅN
BLIR MAMMA IGJEN I MARS: Få timer etter at babynyheten var sluppet strålte Victoria på slottsmiddag. Foto: TT NYHETSBYRÅNVis mer

- En lettelse for Victoria å avsløre graviditeten

Den svenske kronprinsessen viste frem babymagen samme dag som nyheten ble kjent.

SEOGHØR.NO: Fredag kom den koselige beskjeden om at kronprinsesse Victoria og prins Daniel er gravide med barn nummer to.

- Deres kongelige høyheter kronprinsesse Victoria og prins Daniel har den store glede av å kunngjøre at de venter sitt andre barn, avslørte både på sosiale medier og på nettsiden Kungahuset.se.

Men det ikke er helt tilfeldig at de vordende foreldrene valgte akkurat denne dagen å dele graviditeten med resten av verden på.

- Når man er gravid og bærer på en hemmelighet, som i tillegg snart kommer til å synes, er det en lettelse å få kunngjøre det, forteller hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Aftonbladet.se.

Fredag fant nemlig Sverigemiddagen sted på slottet i Stockholm, og en liten kul kunne tydelig ses under Victorias tettsittende kjole.

- Det er klart at når man skal ha barn i mars, så er kronprinsessen tre måneder på vei, og da begynner det ofte å synes littegrann. Men man kan trylle mye med klær og det har kronprinsessen klart på en fortreffelig måte, utdyper Thorgren.

Saken fortsetter under bildene.

GRAVID: Den vordende moren var lettet for å kunne slippe å skjule graviditeten lenger under fredagens Sverigemiddag i Stockholm. Foto: NTB scanpix
GRAVID: Den vordende moren var lettet for å kunne slippe å skjule graviditeten lenger under fredagens Sverigemiddag i Stockholm. Foto: NTB scanpix Vis mer

KLARE FOR MIDDAG: To måneder etter at prins Carl Philip giftet seg med sin Sofia kom nyheten om at kronprinsesse Victoria og prins Daniel skal bli foreldre igjen, og kongeparet besteforeldre for fjerde gang. Foto: TT NYHETSBYRÅN
KLARE FOR MIDDAG: To måneder etter at prins Carl Philip giftet seg med sin Sofia kom nyheten om at kronprinsesse Victoria og prins Daniel skal bli foreldre igjen, og kongeparet besteforeldre for fjerde gang. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Tilsteningen arrangeres for tredje år på rad og beskrives som en munter kongemiddag med inviterte fra hele landet.

- Det føles deilig for kronprinsessen å kunne dele nyheten nå. Derfor tok vi dette valget sammen med kronprinsparet. Men det kommer sikkert til å bli et hett diskusjonstema i kveld, utdyper informasjonssjefen til nettstedet.

I tillegg til Victoria og Daniel var også kong Carl Gustaf, dronning Silvia og det nygifte prinseparet Carl Philip og Sofia til stede under middagen.

- De som er inviterte er folk som har gjort noe bra for landet. Det kan være idrettsstjerner, folk fra næringslivet eller noen andre som har gjort noe bra.

 

LES OGSÅ: Her er Sofia på sin første offisielle reise