Kongehusets krisemøte:

- En lang krig vil virkelig bli blodig

Mandag møter prins Harry dronningen ansikt til ansikt for å diskutere veien videre etter sjokkuttalelsen fra ham og hertuginne Meghan.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke gjorde prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) det klart at de vil trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Uttalelsen har vakt stor oppsikt, blant annet fordi den tilsynelatende kom som en overraskelse på det britiske kongehuset.

Det betyr at en rekke ting må avgjøres før hertugparet begir seg ut i sitt nye liv. Det følger blant annet en rekke økonomiske fordeler ved å være kongelig, men nå kan det se ut til at paret må sørge for egne inntekter framover.

- Det er nok mange spørsmål som skal opp til debatt, når prins Harry møter familien ansikt til ansikt i dag. Jeg tror alle er innstilt på å finne en løsning for at Harry og Meghan skal få trekke seg tilbake, men det er mye som må avklares, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Ønsker kjapp løsning

Sky News har listet opp 13 spørsmål som kan dukke opp under krisemøtet som finner sted på kongefamiliens private gods Sandringham i dag, mandag.

De skriver likevel at det neppe kommer noen endelig avgjørelse i løpet av dagen.

- Jeg tror vi kommer til å høre om potensielle videre steg sent mandag, men jeg mistenker at det å slå fast en endelig plan vil ta tid. Det er så mye som står på spill, sier avisens kongehusekspert, Rhiannon Mills.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer