Hertuginne Kate:

- En kamp hun ikke kan vinne

Hertuginne Kate blir sammenlignet med prinsesse Diana - igjen.

SAMMENLIGNES: Den kommende dronningen sammenlignes med sin avdøde svigermor. Foto: Instagram
SAMMENLIGNES: Den kommende dronningen sammenlignes med sin avdøde svigermor. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Nylig ble det delt bilder av hertuginne Kate (40) som besøkte den britiske hæren i anledning Armed Forces Day. Bildene viste en smilende hertuginne ikledd uniform, hørselsvern og hjelm - men det er særlig sistnevnte som vekker oppsikt. De minner nemlig en hel del om bildene av sin avdøde svigermor, prinsesse Diana, fra 1988.

Det har fått folket til å nok en gang sammenligne 40-åringen med prinsessen, noe konghusekspert Daniela Elser reagerer på. Hun mener Kate har en umulig oppgave foran seg hvis det fortsetter slik.

Sammenlignes

Hertuginne Kate er gift med prins William (40), som er nummer to i arverekken til den britiske tronen, etter sin far prins Charles. Det betyr at hun en dag vil bli dronning, noe hennes avdøde svigermor aldri rakk.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Likevel blir alt hun gjør sammenlignet med prinsesse Diana.

Den siste måneden har 40-åringen opptil flere ganger dukket opp i antrekk som Diana. Først dukket hun opp i en prikkete kjole under Royal Ascot, et hesteveddeløp, som minnet veldig om kjolen prinsessen valgte til det samme arrangementet i sin tid.

Deretter var det under dronning Elizabeths (96) platinajubileum og militærparaden Trooping the Colour, hvor Kate hadde kledd seg i en hvit dresskjole og en stor hatt - ikke helt ulikt det svigermoren hadde på seg i 1991.

HELHVITT: Prinsesse Diana iført et helhvitt antrekk i 1991. Foto: News UK/NTB
HELHVITT: Prinsesse Diana iført et helhvitt antrekk i 1991. Foto: News UK/NTB Vis mer
BURDAGSFEIRING: Hertuginnen valgte å kle seg i hvitt under dronningens platinajubileum. Foto: NTB
BURDAGSFEIRING: Hertuginnen valgte å kle seg i hvitt under dronningens platinajubileum. Foto: NTB Vis mer

- Et problem

Et nyere eksempel er under hertuginne Kates besøk hos den britiske hæren iført militæruniform, hvor hun tilbrakte tid med 101 Operational Sustainment Brigade på Abingdon Airfield. Her lærte hun om hvordan nye rekrutter og tjenestepersonell trenes i militæret.

TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit klart ikke å holde tårene tilbake under nedleggelse av blomster ved åstedet for masseskytingen i Oslo sentrum. Video: Dagbladet TV/NRK Vis mer

Det britiske hertugparet delte en bildekarusell fra 40-åringens besøk der spesielt ett bilde minner om den avdøde prinsessa.

SMILTE: Hertuginne Kate smilte da hun fikk prøve å sitte i en militærtanks. Foto: Skjemdump fra Instagram
SMILTE: Hertuginne Kate smilte da hun fikk prøve å sitte i en militærtanks. Foto: Skjemdump fra Instagram Vis mer

Det er ikke uvanlig at de kongelige får bryne seg på militærets utfordrende oppgaver, noe som også prinsesse Diana fikk gjøre i 1988. Hun hadde en lignende opplevelse ved Royal Hampshire Regiment i Tidworth.

På bilder fra besøket smilte Diana mens hun satt i en tanks med hjelm og hodetelefoner på.

Princess Diana with the Royal Hussars on Salisbury Plain, Britain - 1988. Foto: REX/NTB
Princess Diana with the Royal Hussars on Salisbury Plain, Britain - 1988. Foto: REX/NTB Vis mer

«Hvordan kan Kate, som er en veldig annerledes kvinne enn Diana, vinne etter flere år med sammenligning», spør kongehusekspteren.

Prinsesse Diana omkom brått i en tragisk bilulykke, natt til 31. august 1997. Hun minnes av mange som folkets prinsesse, og tragedien satte navnet hennes i historiebøkene. Det ledet til et «foreviget omdømme som helgen», mener kongehuseksperten.

«Et problem her er at uansett hva Kate gjør, sier eller kler seg i, blir hun alltid sammenlignet med Diana», skriver Daniela Elser i News Australia.

LES OGSÅ: - Jeg er ikke sint

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer