Kronprinsesse Mette-Marit:

- En hyllest

Kronprinsesse Mette-Marit dukket opp i britisk design på besøk i London.

PÅ BESØK: Kronprinsparet befinner seg for tiden i London. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
PÅ BESØK: Kronprinsparet befinner seg for tiden i London. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer
Publisert

Kronprinsparet er for tiden på offisielt besøk i London, for å markere de historiske båndene og det gode forholdet mellom Norge og Storbritannia, skriver Kongehuset på sine sider.

Hovedformålet med besøket er blant annet å bidra til økt næringslivssamarbeid med fokus på grønn industri og teknologiutvikling. Å fremme norsk litteratur og musikk er også en del av programmet, skrives det videre.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble emosjonell da hun og kronprinsen besøkte Frelsesarmeen. Video:NTB Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit (49) dukker naturligvis opp i britisk design, i forbindelse med besøket, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- Det er rett og slett en hyllest til vertslandet. Både kronprinsessen og dronning Sonja viser ofte en ekstra gest ved hjelp av nettopp klær og tilbehør.

LATTERKRAMPE: Kronprinsesse Mette-Marit reiser med Litteraturtoget for femte gang. Første stopp er et skrivekurs på Mette-Marits gamle ungdomsskole, Fiskå skole. Her leser hun lattermildt opp en av sine egne tekster fra 9. klasse. Vis mer

Mette-Marit har på seg en retroinspirert silkebluse fra merket Lisou. Det oransje silkeskjørtet, med blå og hvite striper, kommer fra samme merke.

PÅ PLASS: Kronprinsessen gikk for et antrekk i silke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
PÅ PLASS: Kronprinsessen gikk for et antrekk i silke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer

Silkeblusen har en prislapp på 4250 kroner, mens silkeskjørtet ligger på 4900 kroner.

Kronprinsessen er ikke den eneste kongelige som er observert i antrekk fra Lisou. Britenes prinsesse Kate (41) har nemlig vist seg iført klær fra merket tidligere.

I 2020, da Kate og ektemannen prins William (40), delte ut en pris «NHS front line heros» som kjempet mot koronaviruspandemien, hadde hun på seg en blå silkeskjorte med regnbuemønster.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Det er ikke første gang kronprinsesse Mette-Marit går for et design fra landet hun besøker, forteller Vagle.

- Hun gjorde for eksempel også da kronprinsparet besøkte Sverige i fjor. Da dukket hun opp i en kjole signert en svensk veverske - kjøpt på eBay!

LES OGSÅ: Prins Harry og hertuginne Meghan kastes ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer