Kronprinsesse Mary:

- En fin overraskelse

Kronprinsesse Mary fyller 50. Nå deles det nye bilder av henne og ektemannen.

NYE BILDER: Det danske kongehuset har delt nye bilder av kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Foto: Hasse Nielsen/Det danske kongehuset
NYE BILDER: Det danske kongehuset har delt nye bilder av kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Foto: Hasse Nielsen/Det danske kongehuset Vis mer
Publisert

5. februar fyller kronprinsesse Mary av Danmark 50 år. Hun giftet seg inn i den danske kongefamilien i 2004, da hun og kronprins Frederik (53) ga hverandre sitt «ja».

Siden den gang har hun blitt en stor favoritt hos det danske folk, og det er nok derfor mange som ser frem til å feire den kommende dronningen denne måneden.

Nye bilder

Det danske kongehuset har allerede startet feiringen, noe de har gjort ved å dele splitter nye bilder av kronprinsparet.

- Superfine bilder, synes jeg. Kronprinsessen er jo stilsikker som få, og det er ingen overraskelse at hun ser aldeles strålende ut - også på 50-årsbildene sine, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

KONGELIGE: Kronprinsesse Mary med sin ektemann kronprins Frederik i anledning førstnevntes kommende bursdag. Foto: Hasse Nielsen/Det danske kongehuset
KONGELIGE: Kronprinsesse Mary med sin ektemann kronprins Frederik i anledning førstnevntes kommende bursdag. Foto: Hasse Nielsen/Det danske kongehuset Vis mer

Bildene er tatt av fotograf Hasse Nielsen i kronprinsparets hjem, Frederik VIII's Palæ på Amalienborg slott.

Mary, som er født Mary Elizabeth Donaldson, skal feires med en rekke begivenheter i løpet av måneden, opplyser Kongehuset på sine nettsider.

BURSDAG: Kronprinsesse Mary fyller 50 denne måneden. Foto: Hasse Nielsen/Det danske kongehuset
BURSDAG: Kronprinsesse Mary fyller 50 denne måneden. Foto: Hasse Nielsen/Det danske kongehuset Vis mer

Avlyser festen

På grunn av coronasituasjonen kommer det imidlertid frem at kronprinsessen i samråd med dronning Margrethe (81) har besluttet å avlyse den planlagte gallamiddagen på Rosenborg slott førstkommende fredag.

- Bildene er en fin overraskelse til det danske folk, som egentlig har blitt snytt for den store festen med all den glitter og glamour en slik kongelig feiring innebærer. Selve gallamiddagen ble nemlig avlyst på grunn av covid-19, akkurat slik som både dronning Margrethes 80-årsdag og hennes feiring av 50 år på tronen ble, sier Vagle.

Men selv om både kongefamilien og folket går glipp av disse storslåtte feiringene, mener kongehuseksperten at kronprinsparet likevel gir folket en dose kongelig glitter og glam gjennom de nye bildene.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Det tipper jeg mange rojalister der ute verdsetter høyt. Det har jo ikke akkurat vært mye av den slags de siste to årene, sier hun.

Kongehuset opplyser at festmiddagen for kronprinsessen flyttes til senere dette året.

Feires likevel

I programmet kommer det også tydelig frem at hun vil bli feiret med både brask og bram, til tross for coronatiltak.

Søndag skal blant annet kronprinsfamilien overvære showet «Mary 50 – vi fejrer Danmarks kronprinsesse», som finner sted på Vilhelm Lauritzen Terminal i Kastrup.

Sist det ble delt offisielle bilder av kronprinsparet var for to år siden, i 2020. Den gang var det imidlertid i langt mer hverdagslige antrekk.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer