KJEMPET FOR KJÆRLIGHETEN: Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling har kjempet for sin kjærlighet i åtte år. Lørdag blir de endelig mann og kone.  Foto: SCANPIX
KJEMPET FOR KJÆRLIGHETEN: Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling har kjempet for sin kjærlighet i åtte år. Lørdag blir de endelig mann og kone. Foto: SCANPIXVis mer

En eventyrromanse av de sjeldne

Victoria og Daniel kjempet i åtte år for sin kjærlighet.

SEHER.NO: Lørdag er det duket for høytidelig feiring i Stockholm, når svenske kronprinsesse Victoria (32) endelig skal smies i hymens lenker med sin kjære, Daniel Westling. 

Dette er første gang på 30 år at det skal avholdes kongelig bryllup i Sverige, og romansen mellom kronprinsessen og treningsinstruktøren Daniel har vært et av de heteste samtaleemnene i vårt naboland de siste åtte årene.

Kjærlighetshistorien mellom de to har vært langt fra enkel, og Victoria har i mange år kjempet en tålmodig kamp for kjæresten.

Les alt om den kongelige bryllupsfeiringen lenger ned i saken!

Daniel Westling fra Ockelbo vokste nemlig ikke opp som del av den øvrige sositeten i Stockholm. Ifølge svenske medier flyttet han først til hovedstaden etter at han hadde fullført videregående og verneplikten. «Askeladden» dro deretter til Stockholm for å utdanne seg til idrettspedagog, og startet senere opp treningskjeden Master Training.

Det var først i 2003 at forholdet mellom den svenske kronprinsessen og unggutten fra Ockelbo ble kjent, men paret møttes for første gang i 2002, takket være Victorias lillesøster, prinsesse Madeleine.

På det tidspunktet slet Victoria med alvorlige spiseforstyrrelser, og som del av prosessen for å bli bedre, begynte hun et treningsprogram.


Madeleine tok derfor med seg kronprinsessen til Master Training i Stockholm, og Victoria fikk en mørkhåret og kjekk personlig trener, som hun utviklet et nært vennskap og senere en romanse med.

Kronprinsessen hadde, kort tid før møtet, gjort det slutt med rikmannssønnen Daniel Collert - og nå falt hun for en ny Daniel, dog en mer folkelig variant. Og i likhet med vår egen kronprins Haakons kjærlighetshistorie med Mette-Marit, ble heller ikke forholdet mellom Victoria og Daniel tatt særlig godt imot med det første.

Treningsinstruktøren var nemlig ikke helt den kongeparet hadde sett for seg som tronarvingens gemal, og både mamma og pappa ba henne om å tenke seg om.

Svensk presse gjorde det heller ikke enkelt for dem. Det kom stadig saker om at Daniel var dum, at han ikke kunne snakke engelsk - og at han manglet gode manerer.

Likevel nektet Victoria å gi opp kampen om sin kjære, og sakte, men sikkert ble Westling tatt inn i varmen, både hos kongefamilien og det svenske folk.

Tidlig i 2009 bestemte de seg altså for at ventetiden var over, og etter åtte år som kjærester kunne de endelig bekrefte deres kjærlighet og forlovelse overfor Sverige og resten av verden.

- Vår kjærlighet har vokst seg sterk. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre meg fortjent til det svenske folkets tiltro, sa Westling til Aftonbladet da forlovelsen ble kjent.

Også dronning Silvia benyttet anledningen til å snakke varmt om sin kommende svigersønn.

– Vi tar imot Daniel med åpne armer i vår familie. Vi opplever ham som ydmyk, men likevel bestemt. Som omsorgsfull og klok. Daniel er full av energi og positiv og omtenksom. Han kommer til å bli en utmerket make til Victoria, sa dronningen.

Førstkommende torsdag starter den tre dager lange bryllupsfeiringen. Da skal det holdes middag og dans på Drottningholm slott, og kvelden etter er det konsert i Eric Ericson-hallen.

På selve bryllupsdagen skal vielsen holdes i Storkyrkan, mens bryllupsmiddagen holdes på Stockholms slott, og representanter fra alle Europas kongehus vil selvsagt være tilstede.

Flere millioner tv-seere er ventet å få med seg den kongelige feiringen, og Daniel selv har tidligere innrømmet overfor svenske Expressen at han kommer til å få sommerfugler i magen når det hele setter i gang. 
 
- Nervene begynner å komme, definitivt. Men det kjennes virkelig fantastisk bra, sa Daniel til Expressen onsdag kveld.

Ifølge Aftonbladet vil vielsen bli svært høytidelig, og etter kritikken fra kirken har det nå blitt bestemt at Victoria vil bli fulgt opp første del av kirkegulvet av sin far, kong Carl Gustaf, før Westling så overtar og fører henne resten av veien.

Selve vielsen skal holdes av erkebiskop Anders Wejryd (61), mens organist Gustav Sjökvist har det musikalske ansvaret.
 
Det er kronprinsessens favorittdesigner Pär Engsheden som har designet brudekjolen, som skal være laget av eksklusiv silkeduchess, det samme stoffet som spanske kronprinsesse Letizia og vår egen prinsesse Märtha hadde i sine brudekjoler.

Over 1100 gjester er ventet å delta i kirken under vielsen, og flere av Sveriges største artister - deriblant Roxette og Carola, skal angivelig opptre under bryllupsmiddagen.

Ti av Europas unge kongebarn er brudepiker/svenner under vielsen, deriblant kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits datter, prinsesse Ingrid Alexandra.

Victoria og Daniel har planlagt en lengre kortesje gjennom Stockholms gater på bryllupsdagen, og har forlenget den planlagte reiseruten slik at så mange som mulig skal få sjansen til å se dem.
 
Ifølge Expressen er den planlagte ruten regnet å gå fra Kungsträdgårdgatan ned til Kungsgatan via Vasamuseet. På Kungsgatan skal det så regne konfetti over brudeparet. Deretter skal de to føres med kongeskipet Vasaorden over til Stockholms slott.
 
Selve bryllupsmiddagen skal, ifølge Svensk Damtidning, starte i Rikssalen på slottet klokken 19.30, og klokken 22.00 skal bryllupskaken, laget av hovedkonditor Günther Koerffer, skjæres opp i Berndatottegalleriet.

Deretter er det duket for dans i slottets ballsal - «Vita Havet» og Victoria og Daniel vil holde bryllupsvals.

Søndag skal bryllupsfeiringen avsluttes ved at det holdes brunch på Drottningholms slott for spesielt inviterte bryllupsgjester.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - De norske er høydepunktene