Prinsesse Märtha Louise:

- En ekstra påkjenning

Prinsesse Märtha Louise mener mediekjøret har vært vanskelig etter eksmannens dødsfall.

ÅPEN: Prinsesse Märtha Louise legger ikke skjul på at det siste halvåret har vært tøft. Nå snakker hun om hvordan hun mener pressen har håndtert krisen overfor henne og familien. Foto: NTB scanpix
ÅPEN: Prinsesse Märtha Louise legger ikke skjul på at det siste halvåret har vært tøft. Nå snakker hun om hvordan hun mener pressen har håndtert krisen overfor henne og familien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et tøft halvår for prinsesse Märtha Louise (48) og hennes familie. Første juledag døde Ari Behn (47), hennes eksmann og far til hennes tre barn, og siden den gang har hun ved flere anledninger åpnet seg opp om sorgen.

Hun har også vært åpen om at den siste tiden har vært krevende av andre grunner, kanskje særlig på grunn av oppmerksomheten hun til stadighet får på grunn av sitt forhold med amerikanske Durek Verrett (45).

I podkasten «Tut og mediekjør» forteller hun nå om hvordan mange av skriveriene det siste halvåret har vært ekstra tøffe å håndtere, på grunn av situasjonen hun og familien står i.

Intervjuet ble gitt på grunn av en sak Dagbladet hadde på trykk tidligere denne uken, skrevet på bakgrunn av at det var ett år siden hun og Verrett bekreftet forholdet. Se og Hør har også publisert saken - som verken prinsessen eller Verrett ville medvirke i.

- Dilemma

NTB omtalte saken først. Prinsessen forteller at hun ikke har noe ønske om å kontrollere mediene, og at de gjerne må være kritiske. Likevel ytrer hun et ønske om å kunne eie sin egen historie.

- Dette er dessverre noe som skjer altfor ofte. Og særlig nå i denne sårbare tiden som jeg og hele min familie har vært i nå etter Aris død. Det har vært veldig mye, og det har vært en ekstra påkjenning. Det må jeg bare si, sier Märtha Louise i podkasten.

I episoden diskuteres prinsessens forhold til pressen.

- Er det sånn at pressen bestemmer at de skal eie min historie, eller er det sånn at jeg eier min historie? spør hun.

- Her er det et etisk dilemma for meg. Jeg mener at jeg eier min historie. Jeg mener at jeg også eier rettigheten til å bestemme hvor jeg kommer med et intervju, forklarer prinsessen.

MÄRTHA OG SJAMANEN: Fire damer som var til stede under under showet i Tromsø forteller om sin opplevelse. Video: Eric Kama Steinberg. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I podkasten er også nyhetsredaktør i Dagbladet, Frode Hansen, intervjuet. Han fikk spørsmål om hvorfor en sånn sak om prinsessen ble trykket.

Han svarer at man vurderer fra sak til sak, men at det at en person ikke ønsker å stille opp ikke er grunn nok til å stoppe saken.

- Noen ganger ønsker ikke personene å bidra til saken. Da blir det en vurdering fra sak til sak hva man skal skrive, skal man publisere og så videre. I dette tilfellet der vi har en sak om Märtha Louise, så mener vi at de to og forholdet mellom de to er en sånn type sak der vi kan publisere uten at de medvirker, sier Hansen.

Ulf Andre Andersen, redaktør i Se og Hør, snakker ikke i podkasten. Siden prinsessen også kritiserer Se og Hør er det likevel på plass at han uttaler seg om kritikken.

- Vi etterstreber alltid å komme i kontakt med og få intervju med dem vi skriver om. Enten det er prinsesse Märtha Louise eller andre. Men når vi etter gjentatte henvendelser ikke får noen kommentar, hender det at vi likevel omtaler enkelte forhold eller situasjoner, sier han, og fortsetter:

- Prinsessen er en del av Norges mest offentlige familie, og i kraft av sitt kommersielle virke velger hun også ha en rolle i offentligheten. I tillegg bruker hun sine egen Instagram-konto til å fronte private forhold, som da hun selv avslørte nyheten om at hun var blitt kjæreste med Durek Verett. Da må hun også forvente at mediene omtaler det, selv om hun ikke ønsker å gi oss et eget intervju, sier han videre.

Videre forklarer Andersen at omtale av hennes eller kongefamiliens barn alltid er gjenstand for grundige redaksjonelle vurderinger.

- I mange sammenhenger unngår vi omtale fordi det nettopp er barn involvert. Det finnes mange eksempler på det., forklarer han.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Tøff tid

Det er ingen tvil om at prinsessens siste halvår har vært tøft, noe hun har valgt å være usedvanlig åpen om. På Instagram-kontoen hennes har hun ved flere anledninger skrevet om sorgen og hvordan hun takler det, noe hun har fått gode tilbakemeldinger på fra fansen. Hjerter i kommentarfeltene og kondolanser har vært gjennomgående.

I påsken delte hun blant annet en slik hilsen, der hun skrev åpen om hvordan de skulle takle denne merkelige perioden.

«God påske! Bruk denne tiden hvor vi er innesperret til å se for deg en verden du ønsker å våkne opp til når verden åpnes igjen. En verden hvor vi ser hverandre for hva vi er verdt, uansett hvilken nasjonalitet, status i samfunnet, religion, kjønn og etnisitet man har. Til og med forbi våre forskjellige meninger og oppfatninger om hva som er viktig og riktig», skrev prinsessen innledningsvis.

Videre påpekte 48-åringen at vi må leve i en verden hvor man i fellesskap bidrar uten å skulle vinne alt, og at vi sammen kan lære av hverandre.

SØRGER: Unni Askeland har knapt vært ute av døra siden hun mottok dødsbudskapet for to dager siden. - Jeg har mistet en av mine beste venner. Det er bare grusomt. Hennes varmeste tanker går til døtrene og Märtha Louise. Foto: Frank Karlsen. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

«Ta ansvar for egne følelser, så det ikke er nødvendig å peke på noen andre, men se heller på andre som våre lærere», fortsatte hun.

Märtha skrev at vi må tørre å stå opp for hverandre med kjærlighet, medfølelse og takknemlighet.

«La oss skape denne verdenen sammen. God påske», avsluttet hun.

Hilsenen ble hyllet av både eksperter og fansen, som berømmet henne for åpenheten.

LES OGSÅ: - Bor i hver sin ende av huset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer