STRÅLTE AV LYKKE: Carl Philip og Sofias romanse har vært kjent siden januar 2010, og de flyttet sammen allerede året etterpå. Nå gleder de seg til å bli mann og kone.  Foto: Fame Flynet
STRÅLTE AV LYKKE: Carl Philip og Sofias romanse har vært kjent siden januar 2010, og de flyttet sammen allerede året etterpå. Nå gleder de seg til å bli mann og kone. Foto: Fame FlynetVis mer

- En diamantring koster alltid mye penger

Svensk smykkeekspert mener Sofias forlovelsesring koster rundt 100.000 kroner.

SEOGHØR.NO: Fredag kom den lykkelige, men også overraskende kunngjøringen om at prins Carl Philip (35) og kjæresten gjennom fire år, Sofia Hellqvist (29), skal gifte seg.

- Sofia har i dag svart ja på spørsmålet om hun kan tenke seg å dele resten av livet med meg.  Det er en lykkens dag for Sofia og meg, avslørte Carl Philip til pressekorpset utenfor Logården ved Stockholms slott i ettermiddag.

Frieriet skjedde på landsstedet deres, og det storslagne bryllupet vil finne sted neste sommer.

Sofia viste stolt fram ringen til som Carl Philip hadde plukket ut til henne til det store pressekorpset.

- Jeg har ikke designet den helt selv, men jeg har selvfølgelig fått litt inspirasjon og hatt noen små ideer som jeg har lagt til, fortalte prinsen til pressen.

 

 

 Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer

Svenske Aftonbladet har snakket med smykkeekspert Johanna Pietsch som kaller designen på forlovelsesringen for intrikat.

- Det er en utrolig vakker ring som selvfølgelig består av diamanter! Steinen i midten er en briljantslipt diamant av fin kvalitet, rett under 1 karat i størrelse, forteller Pietsch til nettavisen.

Hun mener også at diamantene rundt hovedsteinen og selve kransen rundt fingeren består av briljantslipte diamanter som utgjør rundt ytterlige 0.80 karat. Skinnen, som omslutter fingeren, er laget av hvitt gull eller muligens platina.

Prisen på en ring av dette kaliberet ligger oppmot 100.000 kroner.

- En diamantring koster alltid mye penger, sier Pietsch til Aftonbladet.se, og legger til at hun ikke synes den er for prangende.

- Ringen har fine proporsjoner og passer ypperlig med tanke på veldedighetsprosjektene hun gjør i Sør-Afrika. Da er det viktig at steinen ikke er for stor.

LES OGSÅ: Slik reagerte kongeparet på forlovelsen