Prins Felix:

- En ære og en fornøyelse

Danskenes prins Felix overrasker med nye bilder.

VOKSEN: Prins Felix av Danmark er myndig og har det siste året forsøkt å finne ut hva han ønsker i livet. Foto: Instagram / Det danske kongehus
VOKSEN: Prins Felix av Danmark er myndig og har det siste året forsøkt å finne ut hva han ønsker i livet. Foto: Instagram / Det danske kongehus Vis mer
Publisert

Danmarks unge prinser er godt på vei inn i voksenlivet. Landets kommende kronprins, prins Christian, fyller 17 år i år - mens hans fettere, prins Nikolai og prins Felix, er henholdsvis 22 og 19 år gamle.

Mens det ennå er en stund til prins Christian kan dra fordeler av å være myndig, er de to fetterne allerede godt i gang. Prins Nikolai har tatt fatt i modellkarrieren, mens prins Felix i høst droppet ut av militæret og startet i en praktikantstilling i selskapet Mærsk.

Til høsten er det forventet at prinsen starter i nye studier, har B.T. tidligere skrevet. Men selv om mulighetene ligger foran prins Felix - tar han seg også tid til å dyrke andre interesser.

I brorens fotspor

Den 19 år gamle danskeprinsen pryder nemlig en av kampanjene til designerkjeden Georg Jensen. Prins Felix er modell for en ny smykkekolleksjon, og går dermed i storebror Nikolais fotspor.

Et av kampanjebildene er delt på kjedens Instagram-profil, hvor man ser et portrett av prins Felix, iført en mørk skjorte toppet med et par sølvkjeder.

Danskeprinsen har selv uttalt seg om samarbeidet til B.T.

- Det er fantastisk å få jobbe med Georg Jensen. Å få lov til å representere et klassisk dansk merke og ikon, er både en ære og en fornøyelse, sier han til avisa.

Også hans mor, grevinne Alexandra (57), er tydelig begeistret over hva sønnen har oppnådd. Overfor avisa uttaler hun at hun er stolt.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Foto: Aasen film / Kongehuset Vis mer

Dette er ikke første gang den danske designerkjeden er involvert med kongefamilien. I anledning dronning Margrethes (81) 50 år på tronen i januar designet de en brosje, som de ga i gave til monarken.

Flyttet

Det har vært et år med mye utvikling og forandring for prins Felix. I juli bekreftet prinsen at han hadde fått seg kjæreste, og noen måneder seinere ble det kjent at han hadde tatt det store steget og flyttet hjemmefra.

Prinsen tok da over storebror prins Nikolais leilighet - da Nikolai flyttet til Paris for et utvekslingsopphold. Leiligheten befinner seg like i nærheten av bestemora på Amalienborg slott.

Rundt samme tid som 19-åringen flyttet hjemmefra, startet han også ved Hærens Løytnantutdannelse. Knapt én måned seinere avbrøt han imidlertid militærskolen.

Presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen kommenterte saken overfor danske B.T.

- Det ligger simpelthen ikke til ham, og han har derfor besluttet å avslutte. Nå skal prinsen stille og rolig finne ut av hva han så skal gjøre, sa hun.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Modell på siden av studiene

Som nevnt er ikke prins Felix den eneste blant danskeprinsene som har tatt på seg modelloppdrag. Storebror prins Nikolai har nå flere år på baken, og gjort alt fra å gå på catwalken for Burberry til å pryde forsider som Vogue.

22-åringen har derimot uttalt at han ikke ønsker å «bare» være modell, men at han ser for seg en annen tilværelse på sikt. For tida er han fullt opptatt med å ta en bachelor der i Business Administration og Service Management.

Men at modellyrket er noe prins Nikolai liker, er det liten tvil om. I en kinesisk dokumentar uttalte han i fjor at han nyter modelltilværelsen.

- Jeg var ikke nervøs første gang jeg gikk på catwalken, men selvfølgelig veldig spent. Litt sommerfugler i magen, men det er virkelig gøy og jeg nyter det, fortalte han.

LES OGSÅ: - Det er trøbbel i paradis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer