DØPES TIRSDAG: Emma Tallulah får syv faddere rundt seg i Slottskappellet.  Foto: Stella Pictures
DØPES TIRSDAG: Emma Tallulah får syv faddere rundt seg i Slottskappellet. Foto: Stella PicturesVis mer

Emma Tallulahs kjendis-faddere

- Nå var det kronprinsessens tur.

SEHER.NO: I dag, tirsdag, døpes prinsesse Märtha Louise og Ari Behns datter Emma Tallulah.

Kongehuset melder nå at det blir tante Mette-Marit som blir jentas fadder. Det blir Aris mor Marianne Sohlberg Behn som bærer barnet til dåpen.
- Morfar Harald bar Maud Angelica og mormor Sonja Leah Isadora - så nå er det farmors tur. Og vi må huske at Marianne Sohlberg Behn var en nær venninne og kollega av Märtha før hun kom sammen med Ari, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

Øvrige faddere er kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Alexia, Christian Udnæss, Carl Christian Christensen, Anbjørg Sætre Håtun og Sigvart Dagsland, skriver Kongehuset.no.

- Jeg regnet med at Mette-Marit denne gang ville være blant fadderne. Både kongen, dronningen og kronprinsen har tidligere vært faddere for Märtha og Aris barn. Nå var det kronprinsessens tur, sier Totland.

Da Leah Isadora Behn ble døpt for fire år siden, fremførte Sigvart Dagsland salmen "Kjærlighet fra Gud" under gudstjenesten.

- Sigvart Dagsland ble en nær venn av Märtha og Ari da han sang sammen med prinsessen og Oslo Gospel Choir. Han og kona er blitt omgangsvenner av Märtha og Ari, forteller Totland.

Annbjørg Sætre Håtun er gift med Jon Andreas Håtun (også kjent under artistnavnet Jono El Grande, journ. anm.), som er fadder for Leah Isadora.

Carl Christian Christensen er gift med Gry Busletto, som er ei av prinsesse Märthas nærmeste venninner. Brusletto er også fadder for Leah Isadora.

Dåpskjolen som benyttes ble sydd av dåpsbarnets tippoldemor, prinsesse Ingeborg, i 1920 og har siden vært benyttet ved dåp av hennes og prins Carls etterkommere.

Slottskapellet er pyntet med rosa amaryllis, tulipaner og grønne kornellgrener i vinduene og på alteret, og det er rosa tulipaner i "gardinene" mellom søylene, samt rosa roser rundt døpefonten.


LES OGSÅ: Snubling, bryllup og babylykke