Kronprinsesse Victoria:

Elsker å gjenbruke mammas kjoler

Sveriges kronprinsesse velger kjoler som er nesten like gamle som henne selv!

BACK TO THE
EIGHTIES:
Da Victoria talte på
FNs havkonferanse
i sommer, stilte hun
i morens stripete
80-tallskjole i hvitt
og rosa. Foto: TT
BACK TO THE EIGHTIES: Da Victoria talte på FNs havkonferanse i sommer, stilte hun i morens stripete 80-tallskjole i hvitt og rosa. Foto: TT Vis mer

(Se og Hør): Bærekraftig utvikling er noe av det kronprinsesse Victoria (40) brenner mest for, og hun dukker stadig opp på arrangementer hvor miljøet står i fokus.

Og det er slett ikke tomme ord fra den svenske kronprinsessen. Hun handler deretter.

I år har Victoria stilt i 30-40 år gamle kjoler flere ganger!

Som mor så datter

Man forbinder kanskje først og fremst de kongelige med nye, dyre kreasjoner, men miljøbevisste Victoria har bevist at gamle skatter fungerer like godt – etter å ha fått tilgang til sin mors innholdsrike klesskap.

Sist gang vi så henne i en av dronning Silvias (73) kjoler var i forbindelse med World Water Week i Stockholm.

Den gule kjolen med sløyfe i halsen brukte Silvia selv i 1978 i forbindelse med et besøk i daværende Sovjetunionen. Ikke tilfeldig.

SÅ GOD SOM
NY: Under World
Water Week i høst,
stilte kronprinsesse
Victoria i morens
snart 40 år gamle
kjole. Hun gjorde
den tidsriktig med
trendy sko og
smykker. Til høyre dronning Silvia i 1978. Foto: TT
SÅ GOD SOM NY: Under World Water Week i høst, stilte kronprinsesse Victoria i morens snart 40 år gamle kjole. Hun gjorde den tidsriktig med trendy sko og smykker. Til høyre dronning Silvia i 1978. Foto: TT Vis mer

Det svenske hoffets informasjonssef forteller at kronprinsessen er svært bevisst sine klesvalg:

– Det er en bærekrafttanke i alt kronprinsessen gjør. Den gjennomsyrer hva hun velger å delta på, men også når det gjelder klær, og hva hun signaliserer gjennom å bruke om igjen gamle plagg, forteller Margareta Thorgren til Expressen.

Mammas arv

Victoria har ikke bare arvet mammas flotte kjoler, men også hennes holdninger til gjenbruk. Silvia har nemlig spart på sine egne klær gjennom mange tiår, samt klærne fra da barna var små.

PRIKK LIK:
Da Victoria deltok
ved et seminar om
FNs globale bærekraftsmål
i Tokyo,
var hun kledd i
morens prikkete
kjole. Foto: TT
PRIKK LIK: Da Victoria deltok ved et seminar om FNs globale bærekraftsmål i Tokyo, var hun kledd i morens prikkete kjole. Foto: TT Vis mer

Sirlig innpakket i syrepapir har de holdt seg godt på loft og i kjeller, og med syv barnebarn er klærne nå i bruk igjen av både liten og stor.

– Vi har spart på alt, og nå har hvert barnebarn fått en samling, har en stolt Silvia fortalt til SVT.

Brudekjole

Prinsesse Madeleine (35) ser også nytten av godbitene fra morens garderobe. Da hun giftet seg var kjolen hun skiftet til på kvelden, en av Silvias fantastiske Nobel-kjoler.

Dessuten er alle damene i den svenske kongefamilien flinke til å byttelåne klær. Stadig kan man se Victoria, Madeleine og svigerinne Sofia i hverandres klær.

LES OGSÅ: Kjendisene som giftet seg kongelig