Prinsesse Diana og Hasnat Khan:

Eksen bryter tausheten om skandaleintervjuet

Hjertelegen Hasnat Khan hevder den avdøde prinsessen ble manipulert av programleder Martin Bashir i 1995.

OMSTRIDT INTERVJU: «Panorama»-intervjuet med BBC fra 1995 har vært i vinden de siste månedene. Nå forteller Dianas ekskjæreste Hasnat Khan om hvordan han opplevde seansen. Foto: Pa Photos / BBC/ NTB
OMSTRIDT INTERVJU: «Panorama»-intervjuet med BBC fra 1995 har vært i vinden de siste månedene. Nå forteller Dianas ekskjæreste Hasnat Khan om hvordan han opplevde seansen. Foto: Pa Photos / BBC/ NTB Vis mer
Publisert

I fjor ble det kjent at BBC skulle granske det mye omtalte «Panorama»-intervjuet med prinsesse Diana fra 1995.

Den britiske kringkasteren utnevnte den tidligere høyesterettsdommeren John Dyson til å lede undersøkelsen.

I intervjuet, som ble sett av over 22 millioner personer i Storbritannia, omtalte Diana sitt skrantende ekteskap med prins Charles (72) for første gang. BBC gransker nå om det ble brukt uetiske metoder for å få i stand det kontroversielle intervjuet.

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997. Hun ble kjæreste med hjertelegen Hasnat Khan (62) i 1995, men forholdet tok slutt like før den fatale ulykken i august 1997.

I et intervju med Daily Mail bryter han nå tausheten om det omstridte intervjuet. Khan hevder at programlederen Martin Bashir utnyttet prinsessen i intervjuet.

- En av hennes mest attraktive egenskaper var sårbarheten hennes. Det var det som gjorde henne elsket av folket. Senere forsto jeg at Martin plukket ut disse egenskapene og utnyttet dem, sier han til den britiske tabloidavisen.

- Veldig overbevisende

Daily Mails intervju med Hasnat Khan har fått mye oppmerksomhet. 62-åringen lever en anonym tilværelse, og snakker sjelden med pressen. Khan ble et verdenskjent navn for sitt forhold til prinsesse Diana på 1990-tallet, men har så å si aldri snakket med offentligheten om forholdet de hadde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.