Dyrt å bli fru Jørgensen

Alexandras kjærlighet kan koste henne 1,4 millioner i året.

PÅ FRIERFØTTER?: Det er ikke sikkert det lønner seg for Martin å be om Alex' hånd. Foto: All Over Press
PÅ FRIERFØTTER?: Det er ikke sikkert det lønner seg for Martin å be om Alex' hånd. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER:NO: Titusener av dansker bærer etternavnet Jørgensen uten å tenke noe særlig over det, men for prinsesse Alexandra kan det bli en dyr affære om hun velger å gjøre det samme.


Dersom prins Joachims ekskone gifter seg med kjæresten Martin Jørgensen vil det nemlig koste henne prinsessetittelen - og skattefrihet!


SE HER: Så mye tjener den danske kongefamilien


Ifølge Ekstrabladet vil prinsessen tape hele 1,4 millioner norske kroner i året dersom hun og Martin velger å få et papir på sin kjærlighet. Prinsessens årsinntekt er i dag på 2,1 millioner skattefrie kroner og dersom hun gifter seg vil det redusere inntekten hennes med hele 74 prosent.


Siden Alex og Martin ikke er gift, må han bli hjemme når hun går til fest på slottet. Og dersom de gifter seg - til tross for det økonomiske tapet det vil innebære - vil Alex "degraderes" til grevinne av Frederiksborg, noe som gjør at paret ikke vil bli invitert på de fineste festene uansett.


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer