Dronning Elizabeth:

- Dypt opprørt

Den britiske monarkens barn har tatt avgjørelser som har gjort dronningen fortvilet.

OPPRØRT: Tre av dronning Elizabeths fire barn er skilt. Det har kanskje ikke overraskende påvirket dronningen. Foto: Paul Marriott / Shutterstock /NTB
OPPRØRT: Tre av dronning Elizabeths fire barn er skilt. Det har kanskje ikke overraskende påvirket dronningen. Foto: Paul Marriott / Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert

Er det én ting som hører til sjeldenhetene, er det kongelige skilsmisser. Det er ytterst sjelden at monarker og deres barn går hver til sitt etter å ha inngått et ekteskap, men gjennom historien har det likevel skjedd.

Det gjelder blant andre tre av dronning Elizabeths (95) totalt fire barn.

Prinsesse Anne (71) og ektemannen Mark Phillips (73) gikk hver til sitt i 1992. Noen år senere, i 1996, skilte prins Charles (73) seg som kjent fra prinsesse Diana. Samme år gikk også prins Andrew (62) og Sarah Ferguson (62) hver til sitt.

Det betyr at det bare er prins Edward (58) som har holdt seg til en kone, grevinne Sophie (57). Paret giftet seg i 1999. Han er den eneste av dronningens fire barn som ikke er skilt, og nettopp den detaljen skal ha gjort dronningen opprørt.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra dronning Elizabeth skapte stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Fortvilet

I en ny biografi om dronningen «Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II», ført i pennen av Robert Hardman, kommer det nemlig frem at dronning skal ha vært «dypt opprørt» da tre av hennes barns ekteskap gikk i oppløsning, ifølge People.

FIRE BARN: Prins Edward, prins Charles, prinsesse Anne og prins Andrew fant alle kjærligheten en gang i tiden. Så sa det stopp for tre av forholdene. Foto: PA Photos NTB
FIRE BARN: Prins Edward, prins Charles, prinsesse Anne og prins Andrew fant alle kjærligheten en gang i tiden. Så sa det stopp for tre av forholdene. Foto: PA Photos NTB Vis mer

«Stoisk utad, som alltid, opplevde dronningen at skilsmissesamtalene var dypt opprørende. Et tidligere medlem av Hoffet husker at det til tider var tydelige glimt av hennes fortvilelse», heter det i boken.

En tidligere ansatt ved Buckingham Palace avslører videre i boken at dronningen var mer «bekymret enn hun noen gang har gitt uttrykk for».

«Jeg sa: Frue, det ser ut til å skje overalt. Dette er nesten vanlig praksis, mintes den tidligere ansatte, og la til: Men hun sa bare: «Tre av fire!» i ren tristhet og irritasjon. Man skal ikke undervurdere smerten hun har vært gjennom», står det videre.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

«Lar seg ikke vippe av pinnen»

Den britiske monarkens tidligere pressesekretær, Charles Anson, avslører i boken at dronningen alltid holdt hodet kalt, selv i 1992 da en skilsmisse var på trappen for tre av barna - Charles, Andrew og Anne.

«Jeg kan ikke huske en eneste anledning at jeg besøkte henne og hun utbrøt: Nei! Hva skjer nå? Problemene var noen ganger pinlig, men hun fortsatte med livet. Det er utrolig betryggende å jobbe for noen som ikke lar seg vippe av pinnen i sånne situasjoner».

Anson legger også til at 95-åringen aldri var irritabel eller krass, men alltid stødig.

Det kommer også frem at hennes ansatte skal ha vært svært imponert over måten hun håndterte den offentlige skandalen rundt prins Charles og prinsesse Diana.

OVERRASKER: Dronning Letizia av Spania overrasket med ny sveis - se bildene. Video: Se og Hør Vis mer

Dronning Elizabeth var selv gift med prins Philip i over 73 år, frem til hans død i fjor. Prins Philip ble 99 år gammel.

LES OGSÅ: - Hemmelig møte om dronning Elizabeths død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer