Durek Verrett:

Durek: - Gratulerer, bonusdatteren min

Prinsesse Märtha Louises datter Maud Angelica Behn vant prisen for «Årets modigste kvinne» i går kveld.

VANT PRIS: I går kveld vant Maud Angelica Behn prisen for «Årets modigste kvinne» av magasinet Tara. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VANT PRIS: I går kveld vant Maud Angelica Behn prisen for «Årets modigste kvinne» av magasinet Tara. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tiende år på rad delte magasinet Tara ut prisen for «Årets modigste kvinne» i går kveld. Prinsesse Märtha Louises (49) datter Maud Angelica Behn (17) var blant finalistene, og var nominert for minnetalen hun holdt for sin avdøde far Ari Behn, under begravelsen i Oslo domkirke i januar.

«Med tv-kameraer og hele Norges oppmerksomhet rettet mot seg i et av sine vondeste øyeblikk, valgte den daværende 16-åringen i sin selvskrevne tale å ta opp viktigheten av å forebygge selvmord», skrev juryen i en pressemelding.

«Hun snakket direkte til dem som også sliter med psykisk sykdom, rett fra hjertet til en pårørende i sorg. Hun valgte å sette ord på smerten, men også formidle håpet. At det finnes hjelp. At det ikke trenger å gå så langt som med faren. For den viktige talen og åpenheten er Maud Angelica blitt unisont hyllet», het det videre i pressemeldingen.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Det betyr skikkelig mye for meg

I går kveld ble det kjent at Märtha Louises datter stakk av med seieren for «Årets modigste kvinne». Prisutdelingen fant sted på Vestlia Resort i Geilo.

Til stede under prisutdelingen var både prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett (45).

I en video delt på prinsesse Märtha Louises Instagram ser man en tydelig stolt Maud Angelica, som slår følge med moren opp på scenen for å motta prisen.

- Det betyr skikkelig, skikkelig mye for meg. Det føles som at jeg fikk noe verdi ut av alt det forferdelige som skjedde, og jeg er bare skikkelig glad for at jeg klarer det. Det betyr skikkelig mye, sa hun i sin takketale.

På scenen får 17-åringen spørsmål om hvorfor det var viktig for henne å holde talen. Da svarer Maud Angelica med at hun ikke fikk tatt farvel med faren sin.

- Jeg ville si hvor glad jeg var i ham og hvor takknemlig jeg var for ham. Jeg fikk ikke sagt det direkte til ham, så jeg tenkte i hvert fall jeg kunne si det etter at han var borte. Også hadde jeg lyst til å bruke den sorgen og det spesielle perspektivet til å hjelpe noen andre, sa Maud Angelica.

Hyller datteren

Etter at det ble kjent at Maud Angelica hadde vunnet prisen delte prinsessen et innlegg på Instagram hvor hun hyller datteren.

«Årets modigste kvinne 2020. Jeg er så stolt av deg, vennen min. Hvordan du alltid tenker på andre, selv i din mørkeste stund. Hvordan du alltid løfter alle rundt deg, ser de som trenger litt ekstra oppmerksomhet og bruker dine opplevelser i mørkets dal til å gjøre andre sterkere», skriver Märtha Louise innledningsvis, før hun fortsetter:

«Ja, du har reddet liv med talen din. Takk til alle som har stemt frem Maud og ser den store opplysningen våre unge gir oss eldre. Dere er viktige og jeg er så glad for at du blir sett og setter fokus på at alle er modige i livet».

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Jeg er så stolt av deg

I kommentarfeltet til Instagram-innlegget har Durek Verrett også skrevet noen velvalgte ord om Maud Angelica.

«Så glad for at jeg fikk være der for Maud da hun mottok prisen for «Årets modigste kvinne». Fordi det er hun virkelig, en veldig modig tenåring. Kjærligheten hun gir ligner ikke noe annen, varm og ektefølt. Hun har berørt så mange liv», skriver han, og legger til:

«Spesielt i hennes vakre tale i anledning tapet av den elskede Ari Behn. Hun fikk meg til å gråte fra det øyeblikket hun skrev den og delte den med familien. Jeg elsker å se deg bli beæret av Norge. Jeg er så stolt av deg».

Videre hyller han kjæresten Märtha Louise for at hun er en fantastisk mor, og påpeker at hun og Ari Behn laget et mesterverk og at de har oppdratt barna godt.

«Gratulerer kjære deg. En veldig fortjent pris. Glad i deg», avslutter han.

På Instagrams historiefunksjon har Verrett også delt et bilde av Maud Angelia som stolt viser frem prisen.

GRATULASJON: Durek Verrett var også til stede da Maud Angelica vant pris i går kveld. Foto: Skjermdump fra Instagram
GRATULASJON: Durek Verrett var også til stede da Maud Angelica vant pris i går kveld. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

«Gratulerer til min bonusdatter for å ha vunnet prisen for årets modigste kvinne i Norge», skriver Verrett til bildet.

Se og Hør har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som opplyser om at prinsessen ikke har noen ytterligere kommentarer til Instagram-innlegget - annet enn at de selvfølgelig er veldig glade for at Maud Angelica vant prisen.

RØRT: Jonas Gahr Støre var imponert over talen til Maud Angelica Behn. Vis mer

- Det var sterkt å høre den

Maud Angelica fikk enorm oppmerksomhet i forbindelse med talen hun holdt i farens bisettelse i januar. I februar ble hun tildelt årets akuttpsykiatripris for talen, og ble hedret for sin åpenhet rundt psykiske lidelser og selvmord.

I etterkant har 17-åringen uttalt at det var viktig for henne å holde talen, og nylig ble hun hyllet av bestefar, kong Harald (83). I den nye boken til Harald Stanghelle, «Kongen forteller», åpnet kong Harald opp om Ari Behns selvmord, men også om Maud Angelicas varme tale.

HYLLET BARNEBARNET: Kong Harald åpnet seg om barnebarnet Maud Angelicas varme tale om Ari Behn i boken «Kongen forteller». Foto: Lise Åserud / NTB
HYLLET BARNEBARNET: Kong Harald åpnet seg om barnebarnet Maud Angelicas varme tale om Ari Behn i boken «Kongen forteller». Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Hun sto ved sin fars båre under bisettelsen i en fullsatt Oslo domkirke. Kongen selv fortalte at han ikke hadde greid å holde barnebarnets tale.

«Det var sterkt å høre den. Jeg hadde ikke hørt den på forhånd, men visste hun skulle gjøre det. Hun hadde holdt talen for en liten krets ved båren da den sto på Ullevål sykehus. Der var ikke jeg», fortalte kongen i boken.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

«Det var en sterk tale. Jeg var stolt over henne. «At hun greide det» tenkte jeg. Det hadde ikke jeg greid», fortsatte han.

Maud Angelica var 16 år da hun mistet faren, selv mistet kongen moren sin som 17-åring.

«Jeg har tenkt på akkurat det», sa kongen i boken, og fortalte åpenhjertig at det på en måte har kommet tilbake etter å ha sett et barnebarn holde tale ved sin fars kiste.

«Det er derfor jeg sier at jeg ikke kunne greid å holde den talen», fortalte kong Harald om barnebarnets tale, som kan ha reddet liv.

LES OGSÅ: Se dronning Sonjas private familiebilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer