Prins William og hertuginne Kate:

- Dumpet henne over telefonen

Ifølge en ny bok skal prins William ha dumpet hertuginne Kate i 2007.

GODT GIFT: Hertuginne Kate og prins William kan neste år feire ti år som mann og kone. Men veien frem dit har ikke bare vært enkel. Foto: Shutterstock / NTB
GODT GIFT: Hertuginne Kate og prins William kan neste år feire ti år som mann og kone. Men veien frem dit har ikke bare vært enkel. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I april neste år kan hertuginne Kate (38) og prins William (38) feire hele ti år som mann og kone. Det overdådige eventyrbryllupet sto i Westminster Abbey 29. april 2011 - en dato som utvilsomt har skrevet seg inn i historiebøkene.

Hertugparet møtte hverandre første gang i 2001, da begge var studenter ved universitetet St. Andrews i Skottland, og i dag er de lykkelige foreldre til de tre barna prins George (7), prinsesse Charlotte (5) og prins Louis (2).

Veien frem mot ekteskapet har imidlertid ikke bare vært enkel. I en ny, kongelig bok ført i pennen av den britiske historikeren Robert Lacey, blir det hevdet at prins William i 2007 skal ha dumpet sin daværende kjæreste Kate Middleton - over telefon.

I boken «Battle of Brothers» skriver Lacey at den kommende kongen skal ha vært usikker på fremtiden sammen med Middleton, og derfor ha dumpet henne over telefon mens hun var på jobb 11. april 2007.

En rekke internasjonale medier har omtalt saken, deriblant Us Magazine.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

- Dumpet på jobb

Prins William, som den gang var 25 år gammel, hadde da vært kjæreste med Middleton i flere år.

«Kate var i et møte hos Jigsaw, butikken hun nylig hadde begynt å jobbe hos, og unnskyldte seg for å ta en telefon fra William i et rom hvor ingen kunne høre henne», står det i et avsnitt fra boken som Daily Mail publiserte nylig.

«Hun stengte døren og ble der en time. Da hun kom ut igjen, var hun singel», heter det videre.

DEN GANG DA: Her er William og Kate i mars 2007 - en knapp måned før prinsen skal ha dumpet sin kjæreste. Foto: Carl De Souza / AFP / NTB
DEN GANG DA: Her er William og Kate i mars 2007 - en knapp måned før prinsen skal ha dumpet sin kjæreste. Foto: Carl De Souza / AFP / NTB Vis mer

Bare ti uker etter telefonsamtalen der William skal ha gjort det slutt, ble imidlertid de to turtelduene observert kyssende og dansende sammen på en fest.

Og siden den gang har det gått slag i slag for det kongelige paret.

Dette er vel å merke ikke første gang det angivelige bruddet i 2007 omtales i verdenspressen. Det samme skjedde i 2018, i forbindelse med premieren på dokumentaren «William & Kate: The Journey». I dokumentaren kom det frem flere detaljer om sjokkbruddet.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

- Ble gjort narr av

I dokumentaren mintes The Suns tidligere kongeredaktør, Duncan Larcombe, hva som skal ha vært bakgrunnen for det mye omtalte bruddet. Han hevdet blant annet at Kates familiehistorie skal ha vært en del av årsaken, ifølge Express.

Ifølge kongehuseksperten skal medlemmer av kongefamilien ha gjort narr av Kate bak hennes rygg, på bakgrunn av familien hun kommer fra.

De skal blant annet ha sagt «doors to manual» da hertuginnen var i nærheten. Det er et uttrykk som ofte blir brukt på fly der flypersonell dobbeltsjekker dørene før avreise.

Larcombe hevdet videre at det var en referanse til moren til Kate, som jobbet som flyvertinne. Selv om det britiske kongehuset nektet for at noe slikt skal ha foregått, sto likevel den engelske kongehuseksperten på sitt.

- En eller to personer i kongefamiliens indre kretser har nok det synet, sa han i dokumentaren.

Kate og William fant til tross for dette tilbake til hverandre igjen. Da hertugparet kunngjorde forlovelsen sin i oktober 2010, etter at William hadde fridd til Kate på ferie i Kenya, snakket de ut om bruddet for første gang.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Vis mer

- Vi gjorde det slutt i en kort periode. Vi var veldig unge. Det var på universitetet, og vi prøvde begge å finne oss selv, vi vokste opp og trengte litt albuerom, forklarte prinsen i et intervju på engelsk tv.

- Jeg hadde det ikke godt da, men jeg lærte mye om meg selv, sa Kate og understreket at den tøffe tiden gjorde henne sterkere som menneske.

LES OGSÅ: Dette gjør hun nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer