Prinsesse Beatrice:

- Du skadet vår familie

Prinsessen skal ha vært «enormt opprørt».

HARD UTTALELSE: Prinsesse Beatrice skal ha kommet med hard uttalelse til faren, prins Andrew. Foto: Geoff Robinson Photography/REX/NTB
HARD UTTALELSE: Prinsesse Beatrice skal ha kommet med hard uttalelse til faren, prins Andrew. Foto: Geoff Robinson Photography/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det britiske kongehuset har hatt en rekke skandaler gjennom årene, og de fleste i kongefamilien har på hver sin måte bidratt til å skape overskrifter.

En av de som de seneste årene har vært spesielt mye å se i medieoppslag, er prins Andrew (62), som av mange kalles «skandaleprinsen».

Nå omtaler Daily Mail at en av døtrene hans, prinsesse Beatrice (34), kom med sterke uttalelser mot faren.

- Enormt opprørt

Ifølge tabloidavisen skal prinsessen ha vært «enormt opprørt» etter det mye omtalte TV-intervjuet om voldtektsanklagene faren hadde med BBC for noen år siden.

Aktivister fra gruppa Just stop oil har kastet pai på en voksfigur av kong Charles ved Madame Tussauds i London. Vis mer

- Du skadet vår familie, skal prinsesse Beatrice ha sagt til faren, skriver Daily Mail.

Kilden som hevder at prinsessen har uttalt dette er forretningsmannen John Bryan. Bryan datet Sarah Ferguson, ekskona til prins Andrew, i fire år på 90-tallet, ifølge svenske Expressen.

Prins Andrew har så langt ikke kommentert saken overfor Daily Mail.

I 2019 kom pressemeldingen fra Buckingham Palace om at prins Andrew skulle trekke seg tilbake fra sine offisielle oppdrag, som følge av hans vennskap med den overgrepsanklagede finansmilliardæren Jeffrey Epstein.

Epstein ble funnet død på fengselscellen i august samme år. Juli 2019 hadde Epstein blitt pågrepet og siktet for både menneskehandel og seksuell utnyttelse av mindreårige.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

I tillegg til vennskapet, ble prins Andrew direkte trukket inn i Epstein-skandalen i 2015, da Virginia Giuffre hevdet at prinsen hadde voldtatt henne da hun var 17 år.

Katastrofeintervju

Kongehuset har hele veien avvist påstandene, men i november 2019 gikk prinsen med på å gjøre et times langt intervju med BBC for å snakke om påstandene.

Intervjuet endte mildt sagt med katastrofe og har vært mye omtalt.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, var blant de som ikke var nådige i «dommen» etter intervjuet.

- Prins Andrew har gravd sin egen grav, uttalte Stavseng blant annet til Se og Hør den gangen.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Prinsen viste ingen empati for Giuffre under intervjuet og nektet for at han noen gang hadde møtt henne - til tross for at det fantes et bilde av de to sammen.

Ifølge Expressen uttalte prins Andrew at han hadde vært på restaurant med datteren, prinsesse Beatrice, en av kveldene Giuffre fortalte at hun hadde truffet prinsen.

Prinsessen har ifølge avisen uttalt at hun ikke har noe minne av at hun var sammen med sin far den gjeldende dagen.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer