- Du har hatt både flaks og uflaks

Prinsesse Leonore var skjønn som babyer flest i sin tradisjonsrike dåpskjole.

STOLTE FORELDRE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill viser frem sin nyfødte datter til folket, som hadde møtt frem i hopetall utenfor kirken. Foto: All Over Press
STOLTE FORELDRE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill viser frem sin nyfødte datter til folket, som hadde møtt frem i hopetall utenfor kirken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nøyaktig ett år etter at prinsesse Madeleine (31) og den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill (39) ga hverandre sine «ja» i Slottskyrkan i Stockholm ble deres førstefødte datter døpt i Drottningsholms slottskyrka i den svenske hovedstaden.

Den lille jenta har fått navnet H.K.H prinsesse Leonore Lilian Maria, hertuginne av Gotland - og med tittelen følger både et eget våpenskjold og monogram - designet av henholdsvis kunstnerne Henrik Dahlstöm og Vladimir A Sagerlund.

Selve barnedåpen startet klokken 12 søndag formiddag, og i forhold til andre rojale dåpsseremonier blir dåpen sett på som liten og intim. 12 skudd ble avfyrt fra Stockholm sentrum, og det markerte starten på den høytidelige begivenheten.

Dåpsbarnet var litt urolig i starten, og måtte roes ned med en smokk. Hun fant imidlertid fort roen, og sov seg nærmest gjennom hele seremonien helt uvitende om hvilken historisk begivenhet hun var midpunkt i.

- Du er født som en prinsesse, og har dermed hatt både flaks og uflaks. Alt du gjør blir så synlig. Hun må finne sin egen vei, og finne sin egen måte å leve på, sa en av de tre prestene som var med på dåpsseremonien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer