Prinsesse Leonore fyller seks år:

- Du får oss til å smile hver dag

Prinsesse Madeleine gratulerer bursdagsbarnet på Instagram.

SEKS ÅR: Prinsesse Leonore fyller seks år i dag, og mamma prinsesse Madeleine benytter muligheten til å dele et nytt bilde av prinsessen. Foto: NTB scanpix
SEKS ÅR: Prinsesse Leonore fyller seks år i dag, og mamma prinsesse Madeleine benytter muligheten til å dele et nytt bilde av prinsessen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det hele seks år siden den svenske prinsessen Leonore kom til verden. Det feirer prinsesse Madeleine, tradisjonen tro, med å legge ut en gratulasjon til den skjønne datteren på sosiale medier.

Prinsesse Madeleine tok nemlig i dag til Instagram for å gratulere parets førstefødte, og la ut et bilde av den vakre prinsessen - som kom til verden 20. februar 2014.

«Gratulerer med dagen til solstrålen vår! Du får oss til å smile hver dag!!», skrev prinsessen på sin egen Instagram-konto.

View this post on Instagram

Happy birthday to our sunshine! You make us smile everyday!!

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Bildet viser Leonore i en kjole med rosa ananaser på, og en hårbøyle - som minner om et ekte diadem - dekorert med perler på hodet.

Mistet tittel

Leonore er nummer åtte i det svenske tronefølget, etter prinsesse Madeleine. Etter at kong Carl Gustaf (73) besluttet å fjerne fem av sine barnebarn fra kongehuset, tilhører verken Leonore eller hennes søsken det svenske kongehuset.

De har heller ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter. Hun beholder imidlertid sin prinsesse- og hertuginnetittel, samt posisjonen i tronefølget.

«Hensikten med disse endringene er å klargjøre hvilke personer i den kongelige familien som det forventes at blir brukt til offisielle oppgaver som statsoverhode, eller er i slekt med statsoverhode», het det blant annet i pressemeldingen.

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke å i fremtiden påta seg kongelige oppdrag», sto det videre.

Under en pressekonferanse holdt av hoffet kunne hoffets representant meddele at barna vil betraktes som privatpersoner - og at de ikke vil komme til å motta apanasje, fordi de ikke vil ha noen kongelige plikter.

Mamma og pappa likte det

Leonore går dermed fra tittelen «Hennes Kongelige Høyhet Leonore, prinsesse av Sverige og heruginne av Gotland», til tittelen «Leonore, prinsesse av Sverige og hertuginne av Gotland». Leonores fulle navn er Leonore Lilian Maria.

Den lille prinsessens navn skal ifølge Svensk Damtidning ha en svært enkel forklaring. Nemlig at mamma og pappa likte det.

Mellomnavnet Lilian derimot, skal ha en litt annen betydning. Hun er nemlig oppkalt etter prinsesse Lilian av Sverige, som gikk bort mens prinsesse Madeleine hadde utdrikningslag, året før Leonore ble født.

5-åringens siste navn, Maria, skal vært et gjennomgående slektsnavn i familien O'Neill.

Prinsesse Madeleine (36) og Chris O'Neill (44), sammen med barna - prinsesse Leonore (6), prins Nicolas (4) og prinsesse Adrienne (1) - har de seneste årene bodd i London, men høsten 2018 flyttet de til Florida.

JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Nå blusser utroskandalen opp igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer