Prinsesse Madeleine:

Droppet pappas bursdag - for tredje gang på rad

Mens resten av kongefamilien samlet seg på slottsbalkongen, glimret prinsessen med sitt fravær.

FEIRET KONGEN: Da Carl Gustaf tirsdag fylte 73 år, ble det feiret på det svenske slottet og kongefamilien vinket til de oppmøtte fra slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix
FEIRET KONGEN: Da Carl Gustaf tirsdag fylte 73 år, ble det feiret på det svenske slottet og kongefamilien vinket til de oppmøtte fra slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag feiret Sveriges kong Carl Gustaf 73 år.

Tradisjon tro, foregikk feiringen med brask og bram på den ytre borggården ved det kongelige slott i Stockholm, hvor blant annet en militærparade og marinens militærkorps sto for underholdningen.

Ikke bare ble det vinket fra slottsbalkongen, men allmennheten fikk også mulighet til å overlevere blomster og hilsninger til kongen, ettersom både kongen og kronprinsessen feirer bursdagene sine offisielt hvert år.

Saken fortsetter nedenfor.

Dronning Silvia (75) var naturligvis til stede under feiringen og det samme var barna kronprinsesse Victoria (41) og prins Carl Philip (39) med sine familier. En som imidlertid nok en gang glimret med sitt fravær, var prinsesse Madeleine (36).

Uteble

Ifølge Expressen ble det på forhånd gjort kjent at Madeleine ikke ville delta under feiringen, da hun i stedet er hjemme i USA.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, synes ikke det er rart at Madeleine valgte å droppe farens bursdag, ettersom hun har en lang reisevei for én enkelt anledning.

- Hadde kongen hatt rund dag, er jeg sikker på at hun hadde vært hjertelig til stede med familien sin. Hun og familien kommer dessuten til Sverige i mai, og skal tilbringe hele sommeren i hjemlandet. Da får hele storfamilien etterlengtet tid sammen - blant annet i sommerslottet på Örland, forklarer Vagle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer