Prinsesse Madeleine:

Droppet pappas bursdag - for tredje gang på rad

Mens resten av kongefamilien samlet seg på slottsbalkongen, glimret prinsessen med sitt fravær.

FEIRET KONGEN: Da Carl Gustaf tirsdag fylte 73 år, ble det feiret på det svenske slottet og kongefamilien vinket til de oppmøtte fra slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix
FEIRET KONGEN: Da Carl Gustaf tirsdag fylte 73 år, ble det feiret på det svenske slottet og kongefamilien vinket til de oppmøtte fra slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag feiret Sveriges kong Carl Gustaf 73 år.

Tradisjon tro, foregikk feiringen med brask og bram på den ytre borggården ved det kongelige slott i Stockholm, hvor blant annet en militærparade og marinens militærkorps sto for underholdningen.

Ikke bare ble det vinket fra slottsbalkongen, men allmennheten fikk også mulighet til å overlevere blomster og hilsninger til kongen, ettersom både kongen og kronprinsessen feirer bursdagene sine offisielt hvert år.

Saken fortsetter nedenfor.

VINKET FRA BALKONGEN: Kongens busdag feires med pomp og prakt av våre svenske naboer, og kongefamilien vinket fra slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix
VINKET FRA BALKONGEN: Kongens busdag feires med pomp og prakt av våre svenske naboer, og kongefamilien vinket fra slottsbalkongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronning Silvia (75) var naturligvis til stede under feiringen og det samme var barna kronprinsesse Victoria (41) og prins Carl Philip (39) med sine familier. En som imidlertid nok en gang glimret med sitt fravær, var prinsesse Madeleine (36).

Uteble

Ifølge Expressen ble det på forhånd gjort kjent at Madeleine ikke ville delta under feiringen, da hun i stedet er hjemme i USA.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, synes ikke det er rart at Madeleine valgte å droppe farens bursdag, ettersom hun har en lang reisevei for én enkelt anledning.

- Hadde kongen hatt rund dag, er jeg sikker på at hun hadde vært hjertelig til stede med familien sin. Hun og familien kommer dessuten til Sverige i mai, og skal tilbringe hele sommeren i hjemlandet. Da får hele storfamilien etterlengtet tid sammen - blant annet i sommerslottet på Örland, forklarer Vagle.

Det er imidlertid ikke første gang prinsesse Madeleine uteblir fra kongelige bursdager eller andre offisielle arrangementer, og ikke alle gangene har hun oppholdt seg en lang flytur unna.

Saken fortsetter nedenfor.

I USA: Madeleine og hennes familie var ikke til stede under Carl Gustafs bursdagfeiring tirsdag. Det er ikke første gang. Her er de samlet etter prinsesse Adrienne (1) sin dåp i Drottningholm slottskirke i 2018. Foto: NTB Scanpix
I USA: Madeleine og hennes familie var ikke til stede under Carl Gustafs bursdagfeiring tirsdag. Det er ikke første gang. Her er de samlet etter prinsesse Adrienne (1) sin dåp i Drottningholm slottskirke i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke i 2017 eller 2018 var prinsessa til stede i kongens bursdag. Den gang bodde hun og ektemannen Chris O'Neill (44), som hun har barna Leonore (5), Nicolas (3 1/2) og Adrienne (1) med, i London.

Madeleines stadige flytting har ført til stor misnøye i det svenske folk, og mye kritikk mot prinsessen. Mange hevder hun ikke får fulgt opp de kongelige pliktene sine godt nok når hun bor i utlandet.

- Ikke min jobb

Det er naturligvis heller ikke bare Madeleine som glimrer med sitt fravær under offisielle arrangementer. Også Chris O'Neill har flere ganger måttet forsvare at han ikke møter opp.

I 2015 uttalte han til Expressen at han mener forretningene må komme først.

- Det er jeg som forsørger familien, og som skal sette maten på bordet. Jeg har en jobb der jeg ikke alltid kan avgjøre flere måneder i forveien om jeg har mulighet til å være med på offisielle oppdrag, uttalte han før han presiserte at det er kona som er kongelig, og ikke han.

- Det jeg likevel kan angre på, det er at jeg har vært så privat helt fra begynnelsen av. Jeg skulle ha vært mer åpen, men samtidig har jeg ikke samme offisielle rolle som Madeleine. Det er ikke min jobb å vise folket hvem jeg er.

Danset til musikken

Mens Madeleine altså tilbrakte farens bursdag hjemme i USA, var det stort sett god stemning blant de andre kongelige.

Saken fortsetter nedenfor.

DANSET: Prinsesse Estelle sjarmerte de oppmøtte fra slottsbalkongen, hvor hun både vinket og danset til musikken. Foto: NTB Scanpix
DANSET: Prinsesse Estelle sjarmerte de oppmøtte fra slottsbalkongen, hvor hun både vinket og danset til musikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var ikke bare tradisjonell korpsmusikk som ble spilt for anledningen, også Abbas hitlåt «Dancing Queen» sto på programmet, ifølge Expressen.

Bursdagsbarnet og prins Carl Philip sto nede på slottsplassen for å ta imot Högvakten, tilsvarende kongens garde i Sverige. I mellomtida vinket kronprinsesse Victoria, prins Daniel (45), og deres to barn prinsesse Estelle (7) og Oscar (3) fra slottsbalkongen, sammen med prinsesse Sofia (34) og dronningen.

Mens Estelle vinket til folket og danset til musikken, var lillebror Oscar noe mer skeptisk under sin opptreden på slottsbalkongen.

LES OGSÅ: - Dere får sikkert høre det før meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer