Den britiske kongefamilien:

«Droppet» Harry: - Ingen vei tilbake

Flere detaljer ved det kongelige portrettet vekker oppsikt.

KONGEPARET OG ARVINGENE: I helgen kom det første offisielle bildet av kong Charles, dronning Camilla, prins William og prinsesse Kate. Foto: Chris Jackson/AFP/NTB
KONGEPARET OG ARVINGENE: I helgen kom det første offisielle bildet av kong Charles, dronning Camilla, prins William og prinsesse Kate. Foto: Chris Jackson/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Et nytt portrett av Storbritannias nye kongepar, kong Charles (73) og dronning Camilla (75), og prins William (40) og prinsesse Kate (40), står for flere overskrifter.

Det er nemlig flere detaljer ved bildet som britene har bitt seg merke i.

Et frempek

Bildet ble publisert i helgen, og ble tatt dagen før dronning Elizabeths begravelse. I den anledning er alle fire kledd i svart, skriver magasinet Marie Claire.

Portrettet er det første offisielle bildet av britenes nye konge og hans arving, William, prinsen av Wales. Kong Charles fikk selv tittelen «prinsen av Wales» i 1958.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Oppmerksomme øyne har imidlertid lagt merke til at det er tre prinser av Wales på bildet, skriver britiske The Mirror. Bak firkløveret henger det nemlig et maleri av kong George IV, som selv ble gjort til prins av Wales bare få dager etter han ble født. Han var regent fra 1820 til 1830.

Ifølge nettstedet er portrettet en pekepinn på hva som vil skje i tiden fremover.

«Kongelige eksperter sier at vi snart bør bli vant til synet av William og Charles sammen på offisielle arrangementer», skriver The Mirror.

«Det har blitt foreslått at Charles vil dele noen oppgaver med William for å lette byrden for vår 73 år gamle konge».

«Ville vært stolt»

Det har også blitt lagt merke til at kvartetten viser mer offentlig affeksjon enn det vi vanligvis ser fra de kongelige, ifølge Hello! Magazine. På bildet holder kongen og dronningen en arm rundt hverandre. Prinsessen av Wales har den ene armen på ektemannens rygg.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Kongehusekspert i magasinet, Gemma Strong, mener det signaliserer hva man kan forvente av en yngre generasjon på slottet.

Det uvante portrettet har dog falt i smak hos britene, som var raske med å rose bildet på kongehusets Instagram.

«Utrolig bilde, nåtiden og fremtiden», skriver en følger.

«Den ekte fantastiske fireren, dronning Elizabeth ville vært så stolt av dem», lyder det fra en annen, mens flere har lagt igjen hjerter i kommentarfeltet.

Et prins Harry-signal

Flere medier, deriblant Hello! Magazine og Express, har også notert seg at kongens yngste sønn prins Harry (38) og kona hertuginne Meghan (41), ikke er med på bildet.

Daily Mail-journalisten Richard Kay mener det signaliserer at det er«ingen vei tilbake» til kongehuset for hertug-paret.

«Det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan dette bildet vil bli sett på i solfylte California, hvor hertugen og hertuginnen av Sussex er basert. Kan det forsterke følelsene deres av ekskludering og eksil, eller vil det bare minne dem på hvorfor de valgte å bryte fra familien i utgangspunktet?», skriver Kay.

KJÆRESTER: Influenser Nora Haukland bekrefter at hun er kjæreste med Marius Borg Høiby. Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Amalie Bernhus Årtun Vis mer

«Det kan ikke være tilfeldig at bildet ble tatt da paret fortsatt var i Storbritannia og flere dager før de kom hjem til barna Archie (3) og Lilibet (1). Det må derfor være nok et signal om at de aldri igjen vil vende tilbake til sin sentrale rolle i kongelivet».

Portrettet kommer kort tid etter Harry og Meghans degradering på kongehusets hjemmeside. Den ble oppdatert etter dronning Elizabeths død, og Harry og Meghan har blitt flyttet helt ned til bunnen av kongefamiliens side.

LES OGSÅ: Om kongeparet: - Det ble stille

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer