Kong Charles:

Droppes: - En stor sorg

Familiekonflikten vil prege kong Charles' store dag.

ISFRONT: Hertuginne Meghan og prins Harry er angivelig ikke invitert til kongens bursdagsfeiring. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock
ISFRONT: Hertuginne Meghan og prins Harry er angivelig ikke invitert til kongens bursdagsfeiring. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 14. november fyller den britiske monarken, kong Charles, 75 år. Kongelig bursdag betyr naturligvis stor feiring, og Clarence House, som er et palass i London, er for anledningen pyntet til fest.

På gjestelista finner man medlemmer av kongefamilien, men ikke alle kom gjennom nåløyet da gjestene skulle plukkes ut. Prins Harry (39), jubilantens yngste sønn, er nemlig uønsket. Han og Meghan er ikke invitert til å feire med resten av familien.

«UNGKAREN»: En opphetet diskusjon rundt middagsbordet ender i tårer. Video: TV NORGE Vis mer

Det kunne en talsperson av prinsen bekrefte tidligere denne måneden overfor People.

For fem år siden, da den daværende prinsen fylte 70 år, var prins Harry og kona hertuginne Meghan (42) selvsagte gjester. I år vil, ifølge BBC, Harry bare overrekke en gratulasjon over telefon.

Broren, prins William, og hans familie vil trolig være til stede under kveldens feiring, og har i tillegg en hilsen på Twitter.

I bursdagsmeldingen har prinseparet satt sammen tre bilder: ett av William og Charles for mange år siden, ett av kongeparet og prinsefamilien på balkongen på Buckingham Palace, og ett av kongen alene. Prins Harry og hans familie er ikke å se på noen av bildene.

- Han er pådriveren

For mange kommer det ikke som et sjokk at yngsteprinsen blir værende i USA med sin familie, istedenfor å reise til hjemlandet for å gjenforenes med kongefamilien. De siste åra har nemlig vært bekmørke hva gjelder relasjonen mellom kongen og hans to sønner.

TILSNAKK: Sebastian Brevik, bedre kjent som «Barisbrevik», ble ordentlig sinna da den første konkurransen i «Good luck guys» ikke gikk helt som den skulle. Video: «Good luck guys» / Prime Video / Rød Løper. Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert nekter imidlertid å tro at alt håp er ute.

- Kongen skal feire med familie og venner i kveld, men en glimrer med sitt fravær: Sønnen prins Harry. Det har vært enormt mye bråk i familien, og Harry må jo sies å være pådriveren for dette oppgjøret.

- Jeg tror likevel det må være en stor sorg for dagens jubilant at relasjonen til Harry og hans familie er som den er. Han vil alltid elske sin sønn, og jeg er sikker på han håper på en forsoning, sier Vagle.

SNUR: Charlie Sheen var i utgangspunktet kritisk til datterens Onlyfans-karriere, nå har han snudd. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper Vis mer

Familiekonflikten som bare blir verre

Det hele begynte i starten av 2020. Mange forbinder nok den tida med pandemiens utbrudd, men for det britiske kongehuset, og briter generelt, var «Megxit» en like stor nyhet.

Prins Harry tok med seg kona Meghan og sønnen Archie og forlot hjemlandet, til fordel for konas hjemland, USA. I tillegg trakk de seg som seniormedlemmer av kongefamilien, og dermed utgikk også deres kongelige plikter.

Deretter har det utelukkende gått nedover, og det seneste året kan sies å ha vært det som har skapt størst spriker.

Kongelige fans har gjentatte ganger håpet på en gjenforening mellom prins Harry og familien, spesielt prins William og kong Charles, men blir stadig skuffet.

SKILT: Danske Tony skilte seg fra kona si gjennom 30 år etter en ferie i Thailand. Video: Discovery+ Vis mer

Familiekonflikten eksploderte for ett års tid siden. Like før jul kom Harry og Meghan med en Netflix-dokumentar, og få uker senere slapp førstnevnte memoaret «Spare».

I både serien og boka kom paret med en rekke uttalelser og anklager om både kongehuset og kongefamilien. Harry hevdet blant annet at storebroren hadde gått til fysisk angrep på ham.

Noen måneder senere, etter endeløse rykter og spekulasjoner, dukket Harry opp på farens kroning, 6. mai.

Det ble imidlertid en kort visitt, og prinsen var på vei tilbake til USA allerede etter noen få timer.

EMOSJONELL: Bilal Alexander Saab bryter sammen i søndagens episode av «71 grader nord - kjendis». Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

Far og sønn har ikke vært sett sammen offentlig siden. I somme ble det meldt om fredssamtaler mellom Harry og Charles. Hvordan disse gikk vites ikke.

LES OGSÅ: Brudd for NRK-profilen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer