Prinsesse Birgitta:

Dropper venninnens begravelse

Prinsesse Birgitta dropper Lill-Babs sin begravelse, men kommer i kongelig dåp.

AVBUD: Prinsesse Birgitta har meldt avbud i venninnen Lill-Babs begravelse. Uken før er hun i Sverige under prinsesse Adrienne sin dåp. Foto: NTB Scanpix
AVBUD: Prinsesse Birgitta har meldt avbud i venninnen Lill-Babs begravelse. Uken før er hun i Sverige under prinsesse Adrienne sin dåp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

3. april kom den triste nyheten om den svenske artisten Barbro Margareta Svensson, bedre kjent som Lill-Babs, hadde gårt bort, 80 år gammel.

28. mai begraves artisten som står bak slagere som «Är du kär i meg ännu, Klas-Göran?», «Älaskade ängel» og «April, april» i Järvsö i Sverige. Dagen før inviteres publikum til en minnestjeneste i Stockholm.

Det er ventet at flere kjente og nære venner av den folkekjære artisten vil dukke opp.

Denne uken ble det imidlertid kjent at en av Lill-Babs gode venner, prinsesse Birgitta, har meldt avbud.

Skal uansett til Sverige

Til vanlig er den svenske prinsessen, som er kong Carl Gustafs (72) eldre søster, bosatt på Mallorca.

Når yngstedatteren til prinsesse Madeleine (35) og Chris O'Neill (43), prinsesse Adrienne (2 mnd.) døpes i Drottningholms slottskyrka 8. juni, skal Birgitta være til stede.

Overfor Svensk Damtidning avslører 81-åringen imidlertid at hun ikke rekker å også ta farvel med sin gode venninne halvannen uke tidligere.

- Nei, jeg kan dessverre ikke komme. Men hun er hele tiden i mine tanker. Jeg har allerede takket ja til dåpen som er på slottet uken etter. Jeg rekker dessverre ikke dra frem og tilbake, sier hun.

GODE VENNNER: Prinsesse Birgitta og Lill-Babs var gode venner i en årrekke. Her er de sammen på Mallorca i 2003. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNNER: Prinsesse Birgitta og Lill-Babs var gode venner i en årrekke. Her er de sammen på Mallorca i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er ikke overrasket over at prinsesse Birgitta dropper begravelsen selv om hun uansett skal ta turen hjem til Sverige fra Mallorca.

- Når hun først skal til Sverige, kunne man jo tenke seg at hun kunne forlenge oppholdet litt, men i kjent stil går Birgitta sine egen veier, sier Vagle.

Første dåpen på seks år

Dette er for øvrig ikke første gang den svenske prinsessen har skapt overskrifter i Sverige.

Senest i november i fjor fikk prinsesse Birgitta kritikk for at hun har droppet dåpen til flere av kong Carl Gustafs barnebarn.

Ifølge Vagle har ikke 81-åringen vært i en kongelig barnedåp siden prinsesse Estelle ble døpt for seks år siden.

- Hun har jo tidligere vist at hun prioriterer for eksempel golfturneringer foran familiebegivenheter. Birgitta vet å skape overskrifter i Sverige, som da hun kom med oppsiktsvekkende uttalelser om sin bror Carl Gustaf under en tv-innspilling. Der beskyldte hun ham for ikke å forstå hvor mye hun gjør for Sverige, og påsto dessuten at han hadde vært misunnelig på henne.

- Det er derfor svært gledelig at hun har bestemt seg for å delta i familiebegivenheten denne gang, sier Vagle.

Trofaste venner

Flere ganger har prinsesse Birgitta, Lill-Babs og forretningskvinnen Mona Tumba (76), som alle var gode venninner, latt seg intervjue om vennskapet sitt.

Da Svensk Damtidning møtte vennegjengen i USA i januar, kunne Lill-Babs og Mona fortelle at de aldri tenkte over at deres bestevenninne er kongelig.

- Nei. Hun er en av de varmeste, mest fantastiske vennene man noensinne kan ha, fortalte Lill-Babs den gang.

Da Lill-Babs gikk bort, etter kort tids kreftsykdom, var prinsesse Birgitta raskt ute med å sende sin kondolanse.

- Savnet er utrolig stort. Vi var veldig nære venner og jeg har mange fine minner med henne. Hun hadde det aller største hjertet av alle jeg noensinne har møtt, uttalte prinsessen den gang.

LES OGSÅ: - Alle lurte på hva som kom til å skje videre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer